2024. április 30. - Katalin, Kitti

Anne Frank újra Budapesten

Visszaérkezik Budapestre szombaton az Anne Frank - Történelem a mának című kiállítás; a tárlatot a Múzeumok éjszakáján tekintheti meg a közönség a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban - közölte az intézmény program- és kommunikációs tanácsadója az MTI-ve
2008. június 18. szerda 16:58 - Hírextra
Kardos Zoltán tájékoztatása szerint szombaton az ifjabbakat diák-tárlatvezetők kísérik végig a kiállításon, amelyet rövid idő alatt több ezer középiskolás látott országszerte.
A kiállításon Anne Frank naplójának idézetei és a Frank családról készült fotók szerepelnek. A tárlat ezek mellett egyéni történeteket és szemtanúk beszámolóit hívja segítségül az előítélet, az üldöztetés, az ellenállás, az emberi jogok és a demokrácia témájának kiemelésére. A kiállítást 2007-ben a Páva utcai központban mutatták be, onnan indult az anyag "országjárásra". A tárlat 2009-ig marad Magyarországon.

A Holokauszt Emlékközpontban szombaton kétóránként indul tárlatvezetés a Jogfosztástól népirtásig című állandó holokauszt-történeti kiállításon, ahol Arcok címmel a vészkorszak áldozatairól filmvetítés látható, illetve megtekinthetők Móricz Simon fotóriporter Szarajevóban készült életképei is.

Délután hat órakor Hankiss Elemér Széchenyi-díjas szociológus beszélget a közönséggel a megbékélésről és toleranciáról, legújabb, nemrég megjelent Ikarosz bukása című könyve kapcsán.

Este nyolc órától hajnalig balkáni zene és tánc várja a látogatókat, a szerb, horvát, sokác, bunyevác, dalmát kólókat, albán, török, román, görög és vlah táncokat nézni és tanulni is lehet a tradicionális hangszereken játszó Söndörgő és a Kolo együttesek élő muzsikája mellett, majd autentikus keleti és balkáni zsidó zenék és tánctanítás szórakoztatja a közönséget a Hora Budapest jóvoltából.

A fáklyákkal megvilágított belső kertben lehetőség nyílik a backgammon táblajáték kipróbálására és húsos vagy spenótos burek majszolgatására is.

A Balkán népeinek élete, kultúrája kapja a főszerepet a Café Sarajevo elnevezésű szombati rendezvényen, a Fogadj be egy kultúrát! című tavaly elindított programsorozattal a genocídiumot, üldöztetést elszenvedett népekre hívják fel a figyelmet, tiltakozásul a kirekesztés minden formája ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását