2024. május 2. - Zsigmond

Új utakon Bach

Bach Szilvia kiugróan tehetséges parodistaként tört be a művészvilágba. Az utóbbi években ritkábban láthattuk-hallhattuk őt, most viszont műfajt váltva lett újra sikeres. Eredeti szerepéhez pedig partnert talált, s így szeretné újra megnyerni a tévénézőke
2008. június 26. csütörtök 10:03 - Hírextra
A júniusi könyvhét igencsak gazdag kínálattal rukkolt ki. Műveikkel rendszeresen jelentkező profi írók mellett szép számmal jelentkeztek elsőkönyves szerzők is, köztük olyanok, akiket nem éppen az irodalmi múltjuk miatt ismertünk meg.

Bach Szilvia parodista - ebben a kategóriában egyetlen női előadóművészünk -hűen önmagához, meghökkentő című kötettel mutatkozott be: "Nem vagyok én Müller Péter". Van, aki - akár csak egy pillanatig - kételkedne ebben?

- Talán megbocsát nekünk egy kis kötözködést: írhatta volna azt is a könyve borítójára, hogy nem Psota Irén vagy Zalatnay Sarolta.

- Ezt már nem mertem volna állítani, hiszen az említett művésznők szerepelnek a paródiáimban, így alkalmasint belebújok a bőrükbe.

- Müller Pétert is utánozza?

- Ha képes lennék rá, akkor nem tagadnám már a címben is, hogy Müller Péter vagyok. Mindössze abban próbálok a nyomába eredni - cseppet sem utánozva őt -, hogy régóta foglalkoztatnak az ezoterikus tudományok, s e tárgyban írtam meg most megjelent "dolgozatomat" - magyarázza Bach Szilvia.

- Az első könyv után tervez újabbakat is?

- Szeretnék még ezzel a témával foglalkozni. Azért is írtam alcímként, hogy "Egy útkereső naplója".

- Megbeszélte Müller Péterrel, hogy az ő nevét szerepelteti könyve címében?

- Még a megjelenés előtt elküldtem neki a kéziratot.

- Hogyan reagált?

- Biztatott, hogy csak így tovább.

- Úgy tudjuk, nemcsak ezoterikus témákban keresi az utat. Írt egy színdarabot is.

- Ez igaz. El is küldtem két színésznőnek, Egri Mártának és Kútvölgyi Erzsinek. Azt mondják: tetszett nekik, a darab pedig már nagy sikerrel megy.

- Ez nem ösztönzi újabb színmű írására?

- Dehogynem. Már írom az egyszemélyes tragikomédiámat, amely egy hajléktalan asszonyról szól. Ezt a szerepet magamnak szánom.

- Látja, már csak irodalomról, színdarabokról beszélgetünk. Mi lesz az eredeti profiljával, a paródiával?

- Lassan húsz éve vagyok a pályán. Be kell látnom, hogy egyedül nem megy. Legalábbis úgy nem, ahogyan szeretném. A világhírű francia film - az Egy férfi és egy nő - nekem azt az ötletet sugallta, hogy válasszak magam mellé egy párt. Ez megtörtént, s bízom abban, hogy Éles István kollégámmal sikeres kettőst fogunk alkotni. Majd meglátják a tévében!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását