2024. május 2. - Zsigmond

Szigorúan bizalmas

Sebestyén Balázst a nagyközönség egy néha cinikus, „beszólogatós”, vicces fickónak ismerhette meg, ám ez csupán látszat. A háttérben sokkal mélyebb érzelmek, komolyabb gondolatok lapulnak, amelyeket Balázs most megjelent, Szigorúan bizalmas cí
2008. július 1. kedd 15:00 - Hírextra
Az RTL Klub sztárja évekkel ezelőtt az akkor még Z+ néven futó zenetévén tűnt fel, ahol elsősorban a tinilányok kedvencévé vált. Öt éve azonban, amikor az RTL Klubon elindult a Balázs show, az egész ország megszerette humoros, kissé cinikus stílusa miatt. Sokan azt gondolják, műsorai révén jól ismerik. Sebestyén Balázst azonban csak most lehet alaposabban megismerni.

A Széf és a Kész átverés! című műsorok sztárja ugyanis megmutatja azt az oldalát, melyet a nagyközönség eddig nem láthatott. Azért teszi mindezt, mert segíteni szeretne.

„Jó ideje cetlikre, noteszlapokra vetem azokat a gondolatokat, amelyek éppen foglalkoztatnak, majd ezek a papírok a fiókban landoltak. Egyszer azonban valamit keresgéltem, és kinyitottam ezt a fiókot. Régebbi problémáimat, gondolataimat ismét elolvasva egy roppant érdekes, új kép rajzolódott ki bennem. Akkor döntöttem úgy, hogy megírom a könyvem. Pedig meglehetősen zárkózott ember vagyok, és nem is adnám ki magam, ha nem hinném: a kötetben leírtak sokaknak segíthetnek. A Balázs show kapcsán az elmúlt fél évtizedben mintegy tízezer ember élettörténetével ismerkedhettem meg. Nagyon sokat tanultam tőlük. Például azt, hogy problémáink alapja a félelmünk. Segítőtársaimmal – akik a kötetben is megszólalnak – igyekszünk utat mutatni ahhoz, hogy miként tudjuk leküzdeni félelmeinket, hogyan találhatjuk meg lelki békénket, harmóniánkat” – árulja el Balázs.

A népszerű műsorvezető alig volt húszéves, amikor a magyar zenecsatornához került. Nem vágyott ismertségre, hiszen nem szeretett szerepelni. Ma sem szeret igazán. Saját bevallása szerint – akármilyen ellentmondásos is – nem showman típus. Egy társaságban inkább csendben hallgat, és figyeli az embereket. A tévés válogatásra „véletlenül” keveredett; egy barátja hívta, és kipróbálta. Szerencséje lett, és néhány hét múlva bedobták a mélyvízbe. Balázs ekkor nemcsak a szakma, hanem az élet sűrűjébe is belevetette magát.

„Három év öntudatlan őrjöngés következett a zenecsatornánál. Rengeteget dolgoztunk, többször végigutaztuk az egész országot. Belekerültem az élet sűrűjébe, partiról partira jártam, és alaposan kicsajoztam magam. Az egóm ezer kilométerre a föld fölött dübörgött, amitől persze rengeteg baromságot csináltam. Végül megcsömörlöttem ezektől a hülyeségektől, de még kellett egy kis idő, hogy rájöjjek, mit akarok” – meséli könyvében.

A tévés előtt két lehetőség rajzolódott ki: továbbra is a csajok, partik, bulik bűvöletében él, és elvész, vagy tudatosan felépíti magát. Utóbbit választotta, mert az értelmetlen „arcoskodás” a televízióban számára nem elegendő. Bár minden nap feltűnik a képernyőn, keveset szerepel a lapokban, vagy partikon. A pránanadival foglalkozik, és igyekszik megteremteni lelki békéjét.

A pránanadi inkább tanítás, mintsem vallás. A prána életenergiát, a nadi csatornát jelent magyarul. Balázs úgy öt éve éli mindennapjait a pránanadi tanítása szerint. Senki nem kérte, hogy kövesse ezt az utat, egyszerűen ráérzett. Vallási, filozófiai írásokat olvasott, Nepál és Tibet világa pedig mindig elvarázsolta, és olyan érzése volt, mintha már járt volna ott. Ekkor kezdett mélyebben foglalkozni a tibeti kultúrával, és a lélekvándorlással. Balázs mindig is hitte, hogy az előző életünkben szerzett tapasztalatainkat tartalmazza a tudatunk. Éppen ezért reinkarnációs utazáson is részt vett.

„Visszamentem az előző életembe, és láttam magam meghalni. Egészen hihetetlen élmény volt, azóta teljesen másként gondolok az elmúlásra” – teszi hozzá Balázs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását