2024. április 29. - Péter

Igazságot mindenkinek

Igazságos hetet tartunk, hiszen július 15-én tartották Magyarországon a Bíróságok napját, ma pedig a nemzetközi igazságszolgáltatás (vagy igazságosság) világnapja van. A témához semmi köze, de 54 évvel ezelőtt kezdték el építeni Disneylandet, és 11 éve ál
2008. július 17. csütörtök 15:29 - paulson
A mai nemzetközi jeles nap alkalmából nem is húznánk tovább a szót, egyből a húrok közé csapunk: a Metallica …And Justice for All című albumával, jobban mondva egy erről választott dallal tisztelegnénk Justitia istennő előtt. És természetesen a Metallica zenei munkássága előtt is.

Nehéz pár mondatban bemutatni a Metallicát, főleg azért, mert aki eddig még nem hallott róluk, annak annyira az alapjainál kéne kezdeni a rocktörténeti bemutatót, hogy estig olvashatna. Ezért inkább csak pár apró morzsákat szórnék a rendelkezésemre álló információ tengerből a világ egyik legnagyobb heavy metal zenekarának történelméből.

A Metallica talán soha nem jött volna létre, ha még sokkal régebben nem találják fel az újsághirdetés igen hasznos módszerét. Ugyanis Lars Ulrich dobos ehhez folyamodott 1981-ben, mikor zenekart keresett: így ismerte meg James Hetfieldet. Dave Mustaine egy második apróhirdetésre reagálva került a csapatba (ő az, akitől körülbelül két évvel később megváltak, és ezután a Megadeth frontembereként örvendeztette a továbbiakban a zenerajongókat)

A Metallica történelmének egyik legtragikusabb pillanata kétségkívül 1986. szeptember 27-e, mikor az együttes busza felborult, és a balesetben Cliff Burton (basszusgitáros) életét vesztette. (Az ő helyére került Jason Newsted.)

De térjünk vissza az …And Justice for All („igazságot mindenkinek) albumra, hiszen mai videónkat erről a lemezről választottuk. Nemcsak a jeles nap miatt. A másik apropó a Pont FM nyári klubjának ma esti koncertje, ugyanis a Rocktó Café Csónakház színpadán az Alcoholica várja a közönséget, Metallica számokkal. Külön rádiós vonatkozása az estének, hogy az együttes énekese nem más, mint a Rocközönből ismert Hartmann Zoltán.

És most jöjjön a „One”!


 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását