2024. május 3. - Tímea, Irma

Több százan búcsúztak az ápolótól

Több száz gyászoló jelenlétében örök nyugalomra helyezték szombaton Balatonalmádiban, a Pinkóczi úti temetőben, Sörös Milos 27 éves mentő szakápolót; a fiatalember szolgálatteljesítés közben vesztette életét július 31-én, amikor mentőhelikopterük lezuhant
2008. augusztus 9. szombat 19:24 - Hírextra

"A család gyásza a miénk is, hiszen te, Milos barátunk áldozatot hoztál, feladat közben, légimentőként ért utol a végzet, így halálod mindannyiónké" - mondta gyászbeszédében László Előd, a Budai Mentőállomás vezető főorvosa, az elhunyt barátja.


"A miértre nincs válasz, de egyáltalán kit kérdezhetünk; végső soron csak Istenhez fordulhatunk (...), s én azt mondanám, hogy az Úrnak, a mi Istenünknek egyáltalán nem tetszett, hogy Sörös Milos lezuhant a mentőhelikopterrel és meghalt" - mondta gyászbeszédében Balog Zoltán református lelkész, az elhunyt apósa, a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke.


"Jézus Krisztus nevében tiltakozunk Sörös Milos halála ellen" - mondta a református lelkész. Hozzátette: a gyász után is vannak jó és rossz utak a családnak, a barátoknak, a kollégáknak "és még talán a magyar egészségügy felelőseinek is". Balog Zoltán azt mondta: "Milos halálára mi egyetlen jó választ adhatunk, ha az életet szolgáljuk holnaptól még több bizalommal és még több szeretettel".


A koporsót az elhunyt kollégái vitték a ravataltól a sírhelyig. Sörös Milos mentő szakápolót a katolikus egyház gyászszertartása szerint temették el.


A gyászszertartáson jelen volt Medgyaszay Melinda, az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára, továbbá az Országos Mentő Szolgálat két főigazgató helyettese; Gorove László és Simon Marianna, valamint Túri Péter, az Országos Légimentő Szolgálat igazgatója. A síron ott volt Orbán Viktor és családja koszorúja is.


A szertartás ideje alatt két mentőhelikopterről virágokat dobtak le, és megszólalt egy mentőkocsi szirénája is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását