2024. április 29. - Péter

Fogyni akar? Fényképezze le, mit eszik!

Aki lefotózza azokat az ételeket, amelyeket elfogyaszt, jobban betartja a diétát, és többet tud fogyni - derül ki egy amerikai kutatásból.
2008. szeptember 4. csütörtök 20:36 - Hírextra
Készítsen fotónaplót arról, amit megeszik - javasolják táplálkozási szakértők, akik szerint ezzel a módszerrel a fogyni vágyók jobban tisztában lehetnek az elfogyasztott ételek minőségével és mennyiségével.

Egy amerikai tudósokból álló csapat 43 fogyókúrázó módszerét vizsgálta meg: voltak, akik leírták, és voltak, akik lefotózták az elfogyasztott ételeket.

A New Scientist szaklapban megjelent tanulmányban az olvasható: a vizsgálatban résztvevők közül azok folytattak hatékonyabb diétát, akik fényképeztek. Az ételekről készített "fotóalbum" ugyanis meggyőzőbb erejű volt, és a diétázókban nagyobb bűntudatot keltettek a képek, ezért kevesebbet nassoltak.

A vizsgálatban részt vett egyik önkéntes azt mondta: alaposabban át kellett gondolnia, hogy mit eszik, mivel képet készített róla, és ki akarna fényképpel dokumentálni az óriási hamburgert?
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását