2024. április 30. - Katalin, Kitti

Jogerősen is szabadlábon

Elhagyhatta hétfő délután a börtönt az a kesznyéteni férfi, aki áramot vezetett zöldséges kertjének paradicsomkaróira, hogy így védekezzen a lopások ellen, s ennek következtében egy tolvaj halálos áramütést szenvedett júliusban.
2008. szeptember 8. hétfő 17:25 - Hírextra
Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője azt MTI-nek elmondta: a bíróság helyben hagyta az elsőfokú döntést, amely szerint szabadlábra került a 68 éves férfi, a döntés jogerős.
Hozzátette: a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A kesznyéteni férfi a Monokon felajánlott lakásba költözik, és nem hagyhatja el a települést.

A szóvivő közölte: amennyiben a lakhelyelhagyási tilalmat nem szegi meg, és betartja a szükséges előírásokat, az eljárás végéig szabadlábon védekezhet. Példaként említette, hogy meg kell jelennie az idézéseken, illetve a rendőrség ellenőrzi majd, betartja-e a bíróság által hozott határozatot.

Szabó József emlékezetett arra, hogy az egy hete hozott elsőfokú döntés - amely szerint szabadlábra helyezték a férfit - nem volt jogerős, mert az ügyész fellebbezett.
Szepessy Zsolt, Monok polgármestere elmondta: korábban óvadékra gyűjtöttek, hogy a 68 éves ember szabadlábra kerüljön. Az összegyűlt 3 millió 100 ezer forintot visszajuttatják a befizetőknek, hiszen az óvadékra nem volt szükség.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár a férfi Monokra költözik egy helyi szolgálati - önkormányzati tulajdonú - lakásba, "a költségeket természetesen nem a hivatal rendezi, hanem mint magánember, én vállaltam, és vendégemnek tekintem a férfit" - tette hozzá.

Megjegyezte: ismét országos gyűjtésbe kezd, a célja az, hogy sikerüljön egy házat venni a 68 éves embernek Monokon.

A kesznyéteni férfi az MTI-nek azt mondta: örül a szabadságnak, a felesége azonban nagyon hiányzik. 17 éves korában járt utoljára Monokon, reméli megszokja majd. A tervei szerint kertészkedni fog új otthonában.

A 68 éves férfi ellen a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást.A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a férfi kertjét előzőleg már több alkalommal tolvajok dézsmálták meg, ezért vezetett áramot a tulajdonos az ingatlana köré.

A három kesznyéteni ember, akik uborkát akartak lopni a férfi kertjéből, tudott arról, hogy áram van a kertben, s erre figyelmeztették is egymást. Ennek ellenére mindhárman átugrottak a kerítésen.
Ketten azonnal áramütést szenvedtek, míg harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

Az idős ember vallomást tett, elmondása szerint eszébe sem jutott, hogy tragédiát okozhat, pusztán a kiskertjét akarta megvédeni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását