2024. május 2. - Zsigmond

Tálas Ernő operaénekes templomban énekel

Tálas Ernő, a Svéd Királyi Opera nyugdíjas magánénekese lép föl Kárpáti Levente orgonaművésszel Budapesten, a Bosnyák téri Páduai Szent Antal templomban vasárnap este; a programban Bach, Beethoven, Liszt és Schubert művei szerepelnek.
2008. szeptember 11. csütörtök 07:31 - Hírextra
Tálas Ernő lírai tenorként évtizedeken keresztül fellépett több német és svájci operaházban, elsősorban Mozart operákban. Koncertműsoraival beutazta Európát, több ízben járt Amerikában is, a tengerentúli magyarság körében. Munkásságát számos hanglemezfelvétel örökítette meg.

Jászladányban született 1926-ban. Előbb német-olasz szakos bölcsész oklevelet szerzett, majd felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol 1956 nyarán kapta meg énekművész-énektanári diplomáját. Az 1956-os forradalom után Svédországba ment, ahol a Királyi Operánál sikeres próbaéneklést követően ösztöndíjas szerződést kapott.

Amikor azt a körülmények lehetővé tették, Magyarországra is hazalátogatott, rendszeresen közreműködött jászsági rendezvényeken. A Jászladány díszpolgára címet 2005-ben vette át és megkapta a munkásságát elismerő Jászságért Díjat is. Egykori iskolájában, a mai Jászapáti Gimnáziumban ösztöndíjat alapított a legtehetségesebb diák elismerésére.

"Nem bántam meg, hogy elmentem, a kapcsolatot tartom szülőföldemmel, a gyökereim itt vannak. Mindig boldogsággal érkezem a Jászságba" - vallja Tálas Ernő, a Svéd Királyi Opera nyugdíjas operaénekese.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását