2024. április 30. - Katalin, Kitti

Előkerült Agatha Christie rejtélyes önéletrajza

Izgalmas részleteket tartalmazó, mindeddig ismeretlen magnószalagok kerültek elő Agatha Christie devoni házából, amelyekre a regényírónő fél évszázaddal ezelőtt diktálta fel készülő önéletrajzát.
2008. szeptember 15. hétfő 21:11 - Hírextra
A memoárkötet 1977-ben, már halála után megjelent, de a 27 félórás tekercsről senkinek sem volt tudomása, csak most botlott bele unokája, Matthew Prichard.

Az írónő hangja több kulisszatitkot árult el munkájáról, mint amit az életrajz megszellőztetett - állította a TimesOnline hétfői jelentése.

Elmeséli például, hogy képtelen visszaemlékezni rá, miért találta ki Miss Marple figuráját, aki először a Gyilkosság a paplakban című krimijében tűnt fel. Akkoriban esze ágában sem volt többször szerepeltetni. Nem is gondolt rá, hogy egyszer nyomozó főhőse, Hercule Poirot riválisává növi ki magát.

Christie a felvételek egyikén megemlítette, hogy az olvasók később gyakran kérték, találkozzon a két figura, de ő úgy vélte, erre semmi szükség, és kijelentette: "Biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem szeretnének találkozni".

"Poirot végtelenül egoista, nem szerette volna, ha egy vénkisasszony megleckézteti vagy tanácsokat ad neki" - magyarázta az 1960-as évek közepe táján készült felvételen.

Miss Marple-ről azt is elárulta, hogy sok közös vonása volt a nagymamájával, aki általában mindig a legrosszabb dolgokat feltételezte, de sajnos szinte mindig igaza lett.

Christie hangja csupán egy-két felvételen (köztük egy 1955-ös BBC interjún) maradt meg, már csak ezért is értékesek a most fellelt magnószalagok.

Életének homályban maradt részleteire azonban ezek a felvételek sem adtak választ - írta a honlap. Például arra sem, hogy vajon miért tűnt el többször is hosszabb-rövidebb időre a világ szeme elől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását