2024. április 29. - Péter

Két tagozatú lesz az Operettszínház

Az idei évadtól hivatalosan is két - operett és musical - tagozattal működik a Budapesti Operettszínház, amely a két műfajban öt premiert tart a következő szezonban - jelentette be Kerényi Miklós Gábor, a teátrum igazgatója a keddi évadnyitó tájékoztatón
2008. szeptember 16. kedd 16:18 - Hírextra
Az igazgató hangsúlyozta, hogy a két tagozat hivatalossá tétele lehetővé teszi, hogy a magyar operettet mint hungarikumot kezelhessék, a musical előadásokban pedig tovább építsék a műfajt itthon megalapozó Petőfi és Rock Színház hagyományát.

A bemutatókról elmondta, hogy a világkörüli útjáról hazatért Csárdáskirálynőt szeptember 19-én újítják föl Kalocsai Zsuzsával, Lukács Anitával és Fischl Mónikával a címszerepben.

A következő premier Szakcsi Lakatos Béla worldmusicalje, amelyet 2008 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon hallhatott először a közönség. A kőszínházi bemutatót október 16-án tartják.
2009 januárjában mutatják be Parti Nagy Lajos Ibusárjának "zenés huszerettjét", a muzsika Darvas Ferenc munkája.

Az operett számára új játszóhely a Nyugati Teátrum (az egykori Szikra mozi helyén), itt kerül színre egy Broadway-siker, mégpedig a londoni West End premierrel egy időben, február 7-én: Sater és Sheik írt drámai zenés játékot Wedekind A tavasz ébredése című színművéből.

Tavaszébredésként fut majd a musical verzió, amelyre meghallgatást hirdettek. Az első fordulók után negyvenen maradtak, őket a hétvégi, szeptember 19-20-i Broadway Fesztiválon ismerheti meg a közönség. A fesztiválon egyébként a színház valamennyi vezető művésze pódiumra lép a Nagymező utcában.

A szezon utolsó premierje Kálmán Imre műve, A bajadér lesz 2009. március 20-án, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Kerényi Miklós Gábor szentpétervári rendezése látható Budapesten, a hazai bemutató érdekessége, hogy a primadonna-hősszerelmes párost az eddig főként musical színészként ismert Dolhai Attila és a világjáró szoprán, Miklósa Erika alakítja.

A tavalyi sikerdarab, az Abigél idén két pódiumon marad műsoron, a Thália Színházban és a Budapesti Operettszínházban is bemutatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását