2024. április 29. - Péter

Alternatív Színházi Szemle - díjazottak

A XIV. Alternatív Színházi Szemle fődíját a Tünet Együttes - Szabó Réka Társulata kapta az Alibi című előadásért - közölte a fesztivál sajtóügynöksége szerdán az MTI-vel.
2008. szeptember 17. szerda 16:46 - Hírextra
A kedden véget ért színházi szemlén, amelynek első alkalommal adott otthont Debrecen, a zsűri négy kategóriában jutalmazta a résztvevőket: a fődíjon kívül a legjobb rendezésért, valamint a legbámulatosabb színpadi jelenlétért is kiosztottak elismerést, és egy különdíjat is átadtak.

A szemle fődíját elnyert Tünet Együttes Alibi című előadása a zsűri indoklása szerint komplex módon használta fel a különböző színházi és kommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségeket, az alternativitás fogalmának tiszta és természetes jelentését adva.

A legjobb rendezés díját Göttinger Pál kapta az "a.N.N.a." című előadás "invenciózus, elmélyült elemzésen nyugvó" rendezéséért.
A legbámulatosabb színpadi jelenlétért járó díjat Deák Emese érdemelte ki, az Élőkép Társulat Végtelen című produkciójában nyújtott alakításáért.

A zsűri a különdíjat - a Fővárosi Önkormányzat díját - Gergye Krisztián Társulatának adományozta, a Melankólia című előadás "nagy ívű zenei összeállításáért és kivitelezéséért, és a zene kiváló táncdramaturgiai alkalmazásáért".

A XIV. Alternatív Színházi Szemlét, amelynek célja, hogy összegyűjtse, bemutassa és díjazza az adott évben független színházi területen, különböző műfajokban született alkotásokat, szeptember 12. és 16. között rendezték meg a cívis városban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását