2024. május 5. - Györgyi

Miért van Paul Gilbertnek olyan őrült frizurája?

Okold a nagy 80-as éveket vagy magát az embert! Paul Gilbert nem kér bocsánatot a mega-eladásokat produkáló hajbanda MR. BIG soraiban eltöltött évekért. "Egy gyilkos rock bandaként indultunk, de végül egy balladával lettünk listavezetők az MTV-n. Ez volt
2008. szeptember 18. csütörtök 11:31 - Hírextra
A MR. BIG tagjaként valóra válthattam a rock sztár álmaimat... turnébuszon utaztam be Amerikát, arénákban játszottam, platinalemezes lettem, nagy TV-műsorokban szerepeltem... fantasztikus idők!".

Aztán jöttek a 90-es évek. Paul és a MR. BIG hatalmas japán, európai, ázsiai és dél-amerikai sikerére összpontosítva vészelte át a grunge rock viharát. "Jó párszor játszottunk főzenekarként a tokiói Budokanban, aztán hazautaztunk, és a saját lemezcégünk röhögött ki bennünket, mert szerintük hülye hajunk és ruhánk volt. Oké, a hajunk és a ruhánk VALÓBAN hülye volt, de hát ez ROCK AND ROLL, és nagyszerűen éreztük magunkat!"

Bár a zenekar pályája csúcsára ért, 1996-ban Paul úgy döntött, ideje továbbállni. "Mindnyájan imádtuk a zenét, és mindent megpróbáltunk, hogy együtt tartsuk a bandát... De 8 év után már egymás agyára mentünk!" Paul tehát bejelentette távozását, és gitáros - énekes - dalszerzőként szólópályára lépett.

Amióta Paul kilépett a MR. BIG-ből, 10 CD-t adott ki a saját neve alatt. "Szólóművészként lehetőségem van ötvözni a punk/pop dalszerzést, amelyet imádok, azzal a sikító, reszelős gitárjátékkal, amelyet tizenévesen műveltem. Ha pedig űrruhában akarok a színpadon nyomulni, abban senki sem akadályozhat meg!"

A szólólemezek között Paul újjáélesztette MR. BIG előtti heavy metal bandáját, a RACER X-et is. A zenekar eredetileg 1986-ban alakult, és jelentős helyi sikereket ért el Los Angeles heavy metal színterén. 1999-ben a RACER X rajongóit kellemes meglepetésként érte, hogy kedvenc gitárnyúzó csapatuk visszatért. A RACER X-nek eddig 8 CD-je jelent meg.

A RACER X 1986. évi bemutatkozása óta Paul alaposan kiélhette minden zenei szenvedélyét. Vagy ki is élte? Paul legutóbbi kiadványa, a "GET OUT OF MY YARD" az ELSŐ teljesen instrumentális gitárlemeze. "Rock rajongó vagyok, és szeretem az énekes rock lemezeket. Ezért hosszú időre volt szükségem, hogy kiérleljem az instrumentális gitárlemez ötletét. De GITÁROS vagyok, és 30 évi gitározás után a gitáromnak még mindig volt mit mondania!"

Pault évek óta követeltek instrumentális lemezt a rajongói, ő pedig le is szállította ezt a "GET OUT OF MY YARD" képében. Az időzítés tökéletesnek bizonyult, a visszajelzések pedig nagyszerűek. "Igazi változást éreztem a zenei hangulatban. Az emberek megint rákattantak a gyilkos rock zenére. Nem csak Japánban, de Amerikában és Európában is. Az eredeti MR. BIG és RACER X rajongók ma is nyomulnak, és a rajongók új nemzedéke is teljesen odavan a lemeztől!"

A "GET OUT OF MY YARD" végre tiszta formában mutatja Paul gitárjátékának erejét. A fő amerikai, európai, és persze japán gitármagazinok válaszképp a címoldalukon szerepeltették.

2007-ben Paul úgy döntött, elindul első VILÁG KÖRÜLI koncertkörútjára. "A 90-es években biztonsági játékos voltam, azaz csak japánban turnéztam. Az utóbbi néhány évben viszont annyi levelet kaptam az amerikai, európai és a világ többi táján élő rajongóktól, hogy elhatároztam, visszatérek, és mindenütt fellépek!"

Pault a turnéra a "GET OUT OF MY YARD" korongon zenélő társai, Mike Szuter basszusgitáros, Jeff Bowders dobos, továbbá az egykori RACER X gitáros Bruce Bouillet és Paul felesége, Emi Gilbert billentyűs kísérik. Ez a csodálatos felállás már fellépett főzenekarként Japánban, és bejárta Amerikát is a legendás "G3" koncertkörúttal, amelyen Joe Satriani és John Petrucci (Dream Theater) is játszott.

A közelgő bulikon felcsendülnek a MR. BIG, a RACER X nótái, meg persze Paul régi és jelenkori szólómunkáinak témái is. Hát az őrült frizura megvan-e még? A legújabb CD borító alapján a válasz továbbra is IGEN.
Forrás: angels media
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását