2024. május 2. - Zsigmond

Barokk Nosztalgiák

A korabeli céhek emlékére rendezett felvonulással megkezdődött a Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál pénteken Győrött. A középiskolák diákjai barokk ruhákat öltöttek, végigvonultak a műemléki belváros sétálóutcáján és felelevenítették az egykori céhek
2008. szeptember 26. péntek 18:50 - Hírextra
A csaknem egy hónapig tartó fesztivál programját a barokk és a modernitás kettőssége jellemzi - mondta Keglovics Ferencné, a rendező Zichy-palota igazgatója az MTI érdeklődésére.

Barokk és korstársszerzők műveivel ünneplik október elsejét, a zene világnapját. Évszázadok találkoznak a zenében és a táncban a Raab zenekar, a Győri Fesztivál Vokál és a helyi táncművészeti iskola növendékeinek produkciójában, amely a Ba-Rock elnevezést viseli.

Másnap görög dallamok szólalnak meg Eva Fampas gitárművész és Bojtár Imre oboaművész hangversenyén.

A barokk nosztalgiák keretében kerül sor a nemzetközi lant- és gitárfesztiválra október 3. és 5. között. Mesterkurzusokat a japán Toyohiko Satoh, a Spanyolországban működő, erdélyi származású Tokos Zoltán gitárművész és Kónya István lantművész vezet. A mesterkurzusok vezetői esténként rock lant-, barokk lant-, reneszánsz lant- és klasszikus gitárkoncertet adnak a mesterkurzusok résztvevőinek és a zenekedvelő közönségnek.

A program művészi rangját emeli a Liszt Ferenc Kamarazenekar október 7-i koncertje és a Bartók Vonósnégyes október 14-i hangversenye.

A zenei rendezvények sorát színházi és táncprodukciók teszik teljessé. Esterházy Péter Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című darabjával vendégszerepel a Pesti Színház október 6-án. A főszerepet Lukács Sándor játssza, az előadást Szikora János rendezte.

Október 11-én barokk táncházra invitálják az érdeklődőket. A táncházat Kovács Gábor, a Barokk táncok című könyv szerzője vezeti.A fesztivál a barokk női szépséget megjelenítő divatbemutatóval zárul október 16-án. A programoknak a Zichy-palota és a zsinagógából kialakított egyetemi hangversenyterem ad helyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását