2024. május 2. - Zsigmond

Legális a hamvasztás

A görög legfelsőbb bíróság jóváhagyta a kormány indítványát a hamvasztás legalizálására dacára az ortodox egyház erős tiltakozásának.
2008. szeptember 28. vasárnap 18:06 - Hírextra
Az egyház szerint ugyanis a holttest elégetése nem egyezik a görög hagyományokkal és megakadályozza az elhunyt feltámadását.

A bírósági döntés alapján a helyi önkormányzatok krematóriumokat építhetnek. A rendelkezés azonban tiltja, hogy a hamvakat lakott területen vagy pedig a tengerparton - a parttól másfél tengeri mérföldön belül - szórják szét. Ezenkívül a hamvasztás előtt szükség van még egy törvényszéki orvosi igazolásra arról, hogy a holttesten nem kell további vizsgálatokat elvégezni.

Az ország 11 milliós lakosságának 90 százaléka tartozik az ortodox egyházhoz, amely szerint az Isten által teremtett testet nem lehet elégetni, mivel ez lehetetlenné teszi a feltámadást az utolsó ítélet napján.
Görögország alkotmánya szerint világi állam, de az alapvető jogforrás megállapítja, hogy az ortodoxia az uralkodó vallás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását