2024. április 30. - Katalin, Kitti

Polgár László a Pannon Filharmonikusok vendége

A Zürichi Operaház nemzetközi hírű magánénekese, Polgár László a vendége a pécsi Pannon Filharmonikusok következő koncertjének, melyet szerdán, a zene világnapja alkalmából adnak a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatta a zenekar kommunikációs menedzsere
2008. szeptember 30. kedd 15:38 - Hírextra
Graf Orsolya beszámolt arról, hogy a Pécsi Nemzeti Színházba tervezett kétórás koncerten Borodin-, Csajkovszkij-, Muszorgszkij- és Verdi-művek csendülnek fel. Az este hét órakor kezdődő előadás iránt komoly az érdeklődés, a szervezők néhány kivételével minden jegyet értékesítettek.

A Hamar Zsolt dirigálta Pannon Filharmonikusok számára nagy megtiszteltetés, hogy Plácido Domingo után a külföldön élő magyar operacsillag is elfogadta a közös fellépésre szóló felkérést - jegyezte meg a kommunikációs menedzser, hozzátéve, hogy Polgár László először látogat Pécsre.

Polgár László 1947. január 1-jén született Somogyszentpálon. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott, énektudását Moszkvában, illetve Bécsben tökéletesítette. Verdi Rigolettójában Ceprano gróf szerepében debütált 1971-ben, s még ugyanebben az évben megnyerte a Dvorak-versenyt.

A Magyar Állami Operaház magánénekeseként 1974-ben a Schumann-énekversenyen, 1976-ban az Erkel-versenyen és a Magyar Rádió dalversenyén ért el első helyezést, majd megnyerte az Ostendét, az Hugo Wolf-, valamint a Pavarotti-versenyt.

Polgár László külföldön 1978-ban mutatkozott be: Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékában Osmin szerepét alakította Hamburgban. Ezt követően rendszeresen fellépett Európa jelentős operaszínpadain: Párizsban és Salzburgban például Sarastroként és a Don Giovanni Leporellójaként. Ezen kívül Londonba és Madridba is meghívták. A Zürichi Operaház társulatának 1991 óta tagja.

Európán kívül Amerikában is láthatta a közönség, együtt dolgozott Pierre Boulez-zel, Jessye Norman-nel, Riccardo Chaillyval, Solti Györggyel és Nikolaus Harnoncourt-ral is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását