2024. május 2. - Zsigmond

Kultúra a Ráday utcában

Őszi könyvvásár várja az érdeklődőket a budapesti Ráday utcában péntektől vasárnapig; a rendezvényt versolvasás, filmbemutató, papírbútor-kiállítás és beszélgetések is kísérik.
2008. október 2. csütörtök 11:58 - Hírextra
A szervezők tájékoztatása szerint Fűzfa Balázs egyetemi tanár pénteken a klasszikus vers kedvelőit, ismerőit arra invitálja a Ráday utca forgatagában, hogy olvassanak fel klasszikus magyar szerzők műveiből egyet-egyet. Tizenkét verset ajánl, egyebek mellett Petőfi Sándor Szeptember végén, Pilinszky János Apokrif, Arany János Szondi két apródja és Nagy László Ki viszi át a szerelmet című alkotásait.

A Ráday Képesházban is verses időtöltés várja a publikumot: Jónás Tamás felolvassa legújabb verseskötete, az áprilisban megjelent Önkéntes vak szövegét este 6 órától.

Szombaton a Ráday könyvesház pincéjében a Sugárzó Életek című filmsorozatból tekinthetnek meg részleteket az érdeklődők, majd beszélgetést hallhatnak az egyházi film jelenéről és jövőjéről.
Idézet címmel papírbútor-kiállítás színesíti a rendezvényt a Kartonart Galériában, a Design Hét részeként; a régi, sérült és romos bútorok darabjaival ötvözött natúr hullámkarton papír sötét és világos, régi és új kontrasztja teremt különleges harmóniát a műalkotásokon.

A programsorozathoz kapcsolódva Egyház és építészet - kortárs reformértelmezések címmel szakmai konferenciát rendeznek a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását