2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

"Látszódj, hogy lássanak!"-közlekedésbiztonság

"Látszódj, hogy lássanak!" címmel közlekedésbiztonsági kampány kezdődik szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a háromnapos program célja a közlekedési balesetek megelőzése - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.
2008. október 7. kedd 17:30 - Hírextra
Egyedné Novodonszki Éva közölte: a cím nem véletlen, hiszen a balesetekben számos alkalommal válnak áldozattá olyan kerékpárosok, akiknek a járműve nincs kivilágítva, sok esetben még fényvisszaverő eszközzel sem rendelkezik.

Hozzátette, hogy ezt a programot 2004-ben indították útjára. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett mostani kampány helyszíne - tekintettel az átlagosnál több kerékpárosra, valamint a tavaly és az idén történt balesetek számára - Edelény, Kazincbarcika és Szerencs városa.

A kampány első szakaszában az a cél, hogy a lakosság tájékozódhasson a programokról és az akcióról. A második rész a pénteki zárónap. Az akcióban résztvevő kerékpárboltban a biciklisek átvehetnek vagy vásárolhatnak majd fényvisszaverő eszközöket, illetve lámpákat, s felvonul egy általános iskolásokból álló kerékpáros csapat, amely a láthatóság fontosságára hívja fel a figyelmet. Az eseményen csak előírás szerint felszerelt kerékpár vehet részt, rendőri biztosítás mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását