2024. május 7. - Gizella

Feladott világcsúcskísérlet

Feladta transzatlanti vitorlázó gyorsasági rekordkísérletét Sir Richard Branson.A brit milliárdos gyermekeivel és világklasszis sportolókkal indult el szerdán egy 30 méteres hajóval New Yorkból, és Bermuda környékén döntött úgy, hogy nincs értelme a folyt
2008. október 24. péntek 16:10 - Hírextra
"Tudjuk, hogy csúnya idő lesz, de a szél nagyon kell a rekordsebesség eléréséhez" - mondta a Virgin Group vállalatbirodalom 58 éves elnöke még az indulás előtt. A kapitányt gyerekei, a 23 éves Sam és a 26 éves Holly is elkísérték a csaknem ötezer kilométeres útra.

Branson és segítői - akik olimpiai érmes brit vitorlázók - kevesebb minthat nap alatt akartak átkelni az Atlanti-óceánon. A végállomás a délnyugat-angliai Lizard Point lett volna. A jelenlegi rekord hat nap, 17 óra, 52 perc és 39 másodperc.

Branson - aki vállalkozását eltűnt és halottá nyilvánított barátjának, a kalandvágyó milliomos Steve Fossett emlékének ajánlotta - a nyolcvanas években kezdett el különféle világcsúcsok megdöntésével foglalkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását