2024. május 3. - Tímea, Irma

Megkezdte munkáját a Miskolctapolca Fejlesztési Kft.

A Miskolctapolca Fejlesztési Kft. a Miskolci Városgazda Kht.-vel együttműködve első lépéseként a helyi strand környezetét teszi rendbe, emellett folytatódnak a bontási munkálatok is - mondta az MTI-nek Szivós Judit marketing menedzser csütörtökön.
2008. október 30. csütörtök 16:20 - Hírextra
Az új gazdasági társaságnak a tapolcai környezet rendbetételére irányuló törekvései ellenére a volt strandfürdő területén illetve környezetében olyan leromlott állapotú ingatlanok is találhatóak, amelyek magántulajdonban vannak. Ezek elbontása, rendbetétele a magántulajdonos kötelezettsége - mondta.

Hozzátette: a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. azonban ezen ingatlanok sorsát is rendezni szeretné, ehhez minden törvényes eszközt igénybe vesz.

A társaság a következő lépésként a közgyűlés határozatának megfelelően befektetői pályázatokat ír ki, az úgynevezett "felnőtt strand" területére élményfürdő építésére, a "gyermek strand" területére minőségi vendéglátó, szolgáltató egységek kialakítására. Ennek előkészítése folyamatban van.

Miskolc közgyűlése Miskolctapolca fejlesztési stratégiájának elfogadását követően 2008. szeptember 18-ai határozatában döntött arról, hogy a miskolctapolcai strandfürdő területének hatékony fejlesztése és hasznosítása érdekében létrehozza a Miskolctapolca Fejlesztési Kft.-t.
Káli Sándor, a borsodi megyeszékhely szocialista polgármestere polgármesteri megbízottat nevezett ki a városrész fejlesztésének támogatásához, illetve koordinálására.

Borkúti László megbízott feladata, hogy a vállalkozókkal, civil szervezetekkel, egyházakkal és a városrész lakosságával továbbfejlessze az együttműködést.

A polgármesteri biztos folyamatos tájékoztatást nyújt majd az érintetteknek a városrész fejlesztési elképzeléseiről, valamint tolmácsolja a városvezetésnek az ott élők gondjait.

Miskolctapolca lakosai egyébként ez évben aláírást gyűjtöttek önállóságukért. A borsodi megyeszékhely városrészében élők idén december 7-én dönthetnek sorsukról. A helyi népszavazási kezdeményezést a csaknem 2.400, szavazásra jogosult választópolgár közül mintegy 900-an írták alá.

Miskolctapolca lakói 2005 januárjában önállóságukról már tartottak népszavazást, akkor a szavazóknak több mint a fele elutasította a különválást.

A világhírű barlang-termálfürdőjéről nevezetes üdülőövezet - amely a város része - lakói akkor és lényegében most is azért kezdeményeztek népszavazást az önállósodás mellett, mert megítélésük szerint Miskolc nem tett meg mindent a városhoz tartozó településrész fejlődéséért.

Miskolctapolca egyébként az írásos emlékek szerint már 1210 óta a borsodi megyeszékhely része.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását