2024. május 2. - Zsigmond

Kiválóak a magyar kommandósok

Egy ezüst és egy bronzérmet szerzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (RFK) Neutron Bevetési Osztályának válogatottja az Orlandóban rendezett nemzetközi kommandósversenyen. Összetettben tizenkettedik helyen végeztek a paksi kommandósok a tizenegy külf
2008. december 7. vasárnap 18:22 - Hírextra
Hetedik alkalommal vett részt a Tolna Megyei RFK paksi székhelyű Neutron Bevetési osztálya a SWAT Round-UP elnevezésű kommandós világbajnokságon. Az orlandói versenyen, amelyet huszonhatodik alkalommal rendeztek, hatvan különlegesen képzett egység vett részt. Az amerikai rendőrcsapatok mellett tizenegy válogatott érkezett külföldről.

Öt egymást követő napon álltak rajthoz a csapatok. A feladatok nemcsak erőnlétüket tették próbára: jó helyzetfelismerésre, gyors reakciókra is szükség volt, s szinte minden versenyszámban nagy szerep jutott a mesterlövészeknek - mondta Szász Sándor.

A paksi kommandósok az első napon a túszmentésben ezüstérmet szereztek. A következő napok nem hoztak ilyen kiváló eredményt, a toronymászásban egy mesterlövő hiba miatt harminckettedik helyen végeztek.

Az utolsó napon akadálypályán álltak rajthoz a paksi kommandósok. Ebben a versenyszámban korábban négy arany, egy ezüst és egy bronzérmet szereztek. Szász Sándor beszámolója szerint idén harmadik helyen értek célba, így bronzzal gyarapították éremgyűjteményüket a paksiak.

Összetettben tizenkettedik helyen zárta a kommandós világbajnokságot a Neutron. Ezzel idén is a paksi csapat a legeredményesebb külföldi egység a SWAT Round-UP-on.

Szász Sándor arról is beszámolt, hogy a Neutron válogatottja hétfőn délben érkezik Magyarországra Floridából.

A csapat tagjai: Szász Sándor, Felhősi László, Járai Antal, Keresztély György, Nagy Csaba, Dömötör István, Major István és Benkő Péter. Vezetőjük Kiss Attila osztályvezető, aki Orlandóba is elkísérte a Neutron legjobbjait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását