2024. május 7. - Gizella

Nem állt meg az élet Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színház társulata az év vége felé haladva sem pihen: jelenleg három előadás próbái zajlanak.
2008. december 14. vasárnap 15:30 - Hírextra
Árvai Judit, a teátrum kommunikációs és marketingvezetője az MTI-nek elmondta: Szép Ernő Vőlegény című darabját a miskolciak által jól ismert és kedvelt Szervét Tibor rendezi, a bemutató december 19-én 19 órakor lesz a Nagyszínházban. A rendező személye mellett a remek szereposztás - egyebek mellett Máhr Ági, Szirtes Gábor, vendégként Kovács Patrícia lép fel - ad reményt a sikerre.

Javában zajlanak már Valentyin Katajev A kör négyszögesítése című vígjátékának próbái is. A bemutató január 10-én 19 órakor lesz a Kamaraszínházban. A darab rendezője Korognai Károly, szereplői Harsányi Attila, Chajnóczki Balázs, Fabók Mariann, Szirbik Bernadett és Molnár Sándor Tamás.

A hónap elején pedig elkezdődtek A sevillai borbély próbái. Giacomo Rossini vígoperájának vendégszereplői között olyan művészeket üdvözölhet a miskolci közönség, mint Kováts Kolos Liszt-díjas, Kossuth-díjas, érdemes művész. Kováts Kolos számos neves operában és koncertteremben vendégszerepelt, fellépett például a milánói Scalában, az amszterdami Concertgebouw-ban, a londoni Royal Festival Hallban és a New York-i Carnegie Hallban is. Újra találkozhat a közönség ezen az előadáson többek között Tóth Judittal - aki a Carmen, a Hoffmann meséi és a Pillangókisasszony után ezúttal Rosina szerepében lép fel -, valamint Alessandro Codeluppival és Kertész Andrással is. A sevillai borbély bemutatója 2009. február 6-án lesz a teátrum Nagyszínházában. Az opera rendezője Halasi Imre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását