2024. május 2. - Zsigmond

Kettecskén, "én meg te két lángelme..."

Szilveszterkor mindenki bulizni jár, No jó, majdnem mindenki. A többség mindenképpen. Nincs is ezzel baj, jól esik néha kimozdulni, kedves ismerősökkel szórakozgatni egy kicsit – teljesen megértem azt, aki ilyen programot szervez magának.
2008. december 30. kedd 12:50 - Szalay Gergely
Néha mi is szoktunk, de számomra a legemlékezetesebb szilveszter este meghitt kettesben zajlott.

Vizsgaidőszak volt, egy nem különösebben humánus egyetemi karon – sok időnk nem volt sem a mulatozásra, sem egymásra. Nem is nagyon erőltettem a kimozdulást, és a barátnőm sem tiltakozott. Ellenben elérte, hogy nekilássak fasírtot sütni – a darált hús neki valamiért nagy gyengéje. Beadtam a derekamat, és a szokásos virsli helyett krumplifőzeléket főztem és fasírtot – az ünnepre való tekintettel csak a két macskánk kapott drága tápot (olyasmit, amit ők vennének, ha hagynánk – amúgy is válogatós jószágok, ha nem kapatjuk el őket).

Csakhogy mindketten fáradtak voltunk – pont, mint a macskák. Csak ők mindig azok, ha van rá okuk (legalábbis szerintünk, ők ezt mindig jobban tudják), ha nincs. Így a barátnőm szépen elaludt, mire elkészült a fasírt. Na jó, azért fel is ébredt – mint említettem, a fasírtnak nemigen tud ellenállni. Sőt: még a macskák is kaptak (ennyit arról a szigorú elvről, hogy nem kényeztetjük őket fölöslegesen...).

Aztán szépen összebújtak és elaludtak. Puhány cicák, gondoltuk: ki sem bírják várni az éjfélt – pedig rendesen tíz-tizenegy körül szoktak új erőre kapva fel-alá rohangászni a lakásban (ez van, ha az ember nem kitenyésztett szobacicát tart).

Aztán mi is összebújtunk, mint ők, és elkezdtük nézni a tévét – noha szokás szerint nem nagyon volt érdemes. Aztán a többire már nem emlékszem igazán, csak arra, hogy három óra körül átmentünk a hálószobába – mégiscsak kényelmesebb ott aludni, ugyebár.

A macskák mellett tehát mi is puhánynak bizonyultunk – mégsem sajnálom. Akkoriban annyira kevés időnk jutott egymásra, hogy ez a lehetőség is elég volt ahhoz, hogy élvezzük a szilvesztert.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását