2024. május 2. - Zsigmond

Obama a tányérunkból eszik

Budapesten készült étkészletből vacsorázhat Barack Obama. A luxuskészlet a napokban kerülnek az amerikai elnök asztalára.
2009. január 12. hétfő 07:59 - Hírextra
Anna Weatherley nem mindennapi nő. A magyar származású amerikai üzletasszony egy rendkívül sikeres vállalkozás tulajdonosa. A világ egyik legnépszerűbb porcelántervezőjeként rendszeresen kap megrendeléseket szerte a világból, amelyek a leggazdagabb, legrangosabb emberektől származnak.

Most az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház megbízásából készített egyedülállóan luxus étkészletet. A 320 személyes, arannyal futtatott kollekció a tervezőasszony budapesti manufaktúrájában készült. A vállalkozás exkluzivitását mutatja, hogy a műhely pontos címét Wetherley asszony nem árulhatta el a sajtónak, mert erre vonatkozólag az amerikaiak nemzetbiztonsági okokra hivatkozva titoktartási nyilatkozatot írattak vele alá.

A több száz darabból álló (tálakat, tányérokat és csészéket egyaránt tartalmazó) aranyozott étkészlet értéke 567 ezer dollár (mintegy 113 millió forint), amelyet még George W. Bush elnök fizetett ki, de az már az Obama család mindennapjait varázsolja csillogóbbá.
Forrás: hirextra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását