2024. május 6. - Ivett, Frida

Borzalmas! Végignézték, ahogy felakasztja magát és meghal

És igen, eljött a filmekben megjósolt, interneten nyilvános öngyilkosságok ideje. Persze lefejezést eddig is lehetett nézni, sőt a rotten.com számos egyéb nyalánkságot is kínál, de a szemünk előtt végbenő önakasztás még új és megdöbbentő.
2009. január 29. csütörtök 16:59 - Pásztor Balázs
Képzeljük csak el. Van egy barátunk, aki a fiatalokhoz hasonlóan depressziós, és baráti kapcsolatai is beszűkülnek az Internet széles világára. Mivel fel akarja magára hívni a figyelmet, sokszor öngyilkossággal fenyegetőzik. Erről a széplelkek megpróbálják lebeszélni, de aki már ismeri a fajtáját, vagy aki túlságosan beleunt ebbe a tevékenységbe, az csak kikapcsolja a kommunikációs ablakot. Persze senki nem hitte volna, hogy egyszer tényleg felakasztja magát.

De valami hasonló történt. Ugyanis Lengyelországban egy fiatalember - korábbi ígéretét betartva - tényleg felakasztotta magát, miközben a webkamera élőben közvetítette az adást. A társalgópartnerei hiba próbálták lebeszélni tettéről, az adást pedig több ezer ember nézte. Halála csak első volt a sorban?

Persze dobálózhatnánk itt olyan közhelyekkel, hogy aki hülye halljon meg, meg a nép legalább megkapta a cirkuszt amire vágyott, de ennek azért kissé komolyabb következményei is lehetnek. Erre a csak spontán, chates felhívásra több ezer ember volt kíváncsi. Ha valaki épít erre egy kis üzletágat, meg reklámot, akkor könnyen több millió embert gyűjthet maga köré, szerte a világból. Ami - fejeként mondjuk öt dollárral számolva - szép kis összeg. Afrikában meg amúgy is vannak törzsi kivégzések, párezer dollárért simán közvetítenek ilyeneket.

Ha egy üzlet beindul, akkor viszont nem áll meg. A nép egyre látványosabb, esetleg tömeges közvetítéseket akarna, a perverzek meg rájönnének, hogy ily módon a nyolcéves szexrabszolga megerőszakolását is közvetíthetnék ugyanott - sőt a kettőt akár össze is lehet kötni! A pénz halom határa meg a vérpettyes ég. Attól sem kell tartani, hogy a hatóságok túl nagy gondot okoznának, hisz a kalózszervereket sem bírják lekapcsolni, így itt se érnének el túl nagy eredményeket.

De mielőtt ilyen és effajta jövőt vizionálnánk, talán jobb lenne a saját házunk táján körülnézni. Ugyanis mind a fiatal, mind az őt felnevelő és kivégzését végignéző társadalom defektje a történet másik és szomorú oldala. Ne higgyük, hogy nálunk nincsenek hasonló defektek. Így kivégzések nézése helyett járjunk inkább jógázni, és akkor mindenki jobban jár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását