2024. május 5. - Györgyi

Nem lehet megadóztatni az üdülési csekket

Elfogadhatatlannak tartja a turisztikai bizottság az üdülési csekk, a falusi vendégfogadás és az étkezési utalvány megadóztatását - az erről szóló határozati javaslat szövegében az Országgyűlés Sport- és Turisztikai bizottságának keddi ülésén egyeztek meg
2009. március 17. kedd 13:35 - HírExtra
A turizmus versenyképességének megőrzése érdekében a bizottság nem támogatja az általános forgalmi adó emelését sem, sőt középtávon a turisztikai szolgáltatások áfa-szintjének csökkentését tartja szükségesnek. Ennek megvalósítása érdekében arra kéri az Önkormányzati Minisztériumot (ÖM), hogy kezdjen egyeztetéseket a Pénzügyminisztériummal (PM).

A határozat harmadik pontja szerint a turizmust is érintő gazdasági válság negatív hatásainak mérséklése érdekében indokoltnak tartja a marketing keret növelését. Pótlólagos források megteremtése érdekében arra kéri az ÖM-et, hogy folytasson vizsgálatokat, és egyeztessen a PM-mel ebben a kérdésben is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását