2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elhúzódó lesz a válság?

Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Jean-Claude Trichet erősen reménykedik abban, hogy jövőre visszatér a fellendülés, de nem veszi biztosra.
2009. március 18. szerda 10:20 - HírExtra
Elég széleskörű egyetértés van az összes kormányzati és magán intézmény között abban a várakozásban, hogy a jövő évben visszatérhet a szerény gazdasági növekedés. Ez azonban nem vehető úgy, hogy máris zsebben van, mert ez attól függ, mennyire tér vissza a bizalom a gazdaságba, mind politikai, mind vállalati, mind lakossági szinten - mondta az EKB elnöke szerda reggel az egyik francia rádiónak nyilatkozva.

Az idei évről azt mondta: egyetért az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) elnökével abban, hogy "az idei év nagyon-nagyon nehéz lesz, és továbbra is nagy a bizonytalanság".

Idénre már visszaesést jósol a világnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF), de még nem tudni, mekkorát. Idén a világ összesített hazai össztermékének (GDP) 0,6 százalékos csökkenése várható, és jövőre 2,3 százalékos világgazdasági növekedés lehetséges, mondta az IMF vezérigazgatójának, Dominique Strauss-Kahnnak az egyik tanácsadója, Teresa Ter-Minassian kedden újságíróknak Lisszabonban, az IMF új becsléseiből idézve, amelyeket szerinte néhány napon belül hivatalosan is közread a valutaalap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását