2024. május 10. - Ármin, Pálma

Magyarország-Málta élőben - percről-percre

Magyarország-Málta. Megint. Megint győzelmet várunk. A Puskás Ferenc Stadion megtelt, amennyire megtelhetett, már csak győzelem hiányzik. Kövesse velünk élőben a világbajnoki selejtezőt - percről-percre.
2009. április 1. szerda 19:10 - HírExtra
Köszönjük fiúk! Találkozunk ősszel is, Svédország, Portugália ellen és az idegenbeli dán meccsen is! Magyarország - Málta 3-0.

35 ezer ember őrjöng a lefújást követően a stadionban! Mit lehet erre mondani? Ugyan csak egy kicsike kis Máltát győztünk le, de legyőztük őket! Megvan Erwin Koeman válogatottjának zsinórban negyedik tétmeccsen aratott győzelme is. Hihetetlen!

Vége! Megvan a győzelem! Megvan a három pont! Megvan az esély, hogy ősszel úgy fogjunk neki a selejtezősorozat finisének, az utolsó négy meccsnek, hogy van esélyünk kijutni a 2010-es világbajnokságra!


94. perc - Juhász jön és fejel! Góóóól! Háom ide, null oda. Megvan! 3-0.

93. perc - Halmosi helyett Tóth Balázs a pályán. Az a Tóth, akinek pont ma hunyt el az édesanyja... Jelzésértékű ez a csere...

91. perc - "Szép volt fiúk, szép volt, fiúk!" - no comment...

89. perc - Dusan Fitzel ki is használja a harmadik cseréjét: Bogdanocics helyett Barbara a pályán.

85. perc - Briffa helyett Penech a pályán. Máltának még egy cseréje van.

Legyünk telhetetlenek? Legyünk! Ide azt a harmadik gólt is!


84. perc - Málta teljesen kinyílik. Miben hisznek még? Ott a magyar kontra, középen Torghelle kapja a labdát, Sanyi - ahogy szokta - befordul és lő picivel a kapu mellé.

80. perc - Meg is van! Huszti jobbal be középre, Gera pedig a kapuba fejel. Góóóóóól! Megvan a meccs! 2-0 ide tíz perccel a vége előtt.

79. perc - Dzsudzsák le, Vadócz be.

75. perc - De jót tenne az az idegnyugtató második gól a csapatnak!

72. perc - Dzsudzsák lő, a löket azonban kapu fölött távozik a játéktérről. De hogy fog Málta távozni majd a kilencvenedik perc letelte után?

70. perc - Húsz percet kell még kibírnunk - szólnánk, ha egy komoly ellenfél ellen (például Portugália vagy Svédország) állnánk így. Műlta ellen azonban nem lehet más a cél, mint a kegyelemdöfés(ek) bevitele...

Helyzetecske ide és oda, mondhatnánk: leült a meccs. Csak mi ne üljünk le...

60. perc - Huszti távolról! Haber azonban ismét csak véd. Sokat köszönhetnek a máltaiak a hálóőrjüknek...

Fél óra van hátra a meccsből, Máltán továbbra sem érezni az átütő erőt. A fehér mezesek egyre lassabban érnek oda a labdákra, egyre nehezebben tartják meg azt. Ez az, végre fáradnak!


59. perc - Torghelle Sanyi három védő szorításában is rátűzi fordulásból nagyjából tizenhat méterről. ez az Sanyi!

53. perc - Gera fején a labda, majd vágódik a máltai kapu felé, a kapus azonban kivédi a Fulham magyar középpályásának fejesét. -az állás továbbra is 1-0.

50. perc - Muscat cselezget, húzogat, nem vágjuk fel. Ott a lövés is: Fülöp azonban hárít!

49. perc - Juhász besárgul!

Hajnal helyett Gera a pályán, Schembri helyett Scerri. Cserék tekintetében egy-egy. Az eredmény azonban szerencsére 1-0 ide még mindig...

A második félidőt Málta kezdi.

Néhány eredmény szerte Európából a világbajnoki selejtezőket tekintve:

Lettország-Luxemburg 2-0 (2. csoport)
Észtország-Örményország 1-0 (5. csoport)
Bulgária-Ciprus 2-0 (8. csoport)
Kazahsztán-Fehéroroszország 1-5 (6. csoport)

Vége az első félidőnek! Mit is mondhatnánk? Egész korán megszereztük a vezetést, de nem olyan rossza ez a máltai csapat, nehéz lesz kitömni őket. Vajon a második félidőben végleg felőrlik a kis szigetország védelmét a magyar fiúk?


41. perc - Dzsudzsák tör be, lövése azonban kapu mellé megy, Éppen csak! Kifelé kanyarodott a magyar középpályás lökete...

40. perc - Bodor beadása, azonban a máltai kapus, Justin Haber le tudja húzni.

39. perc - Gyerünk fiúk, most egy nagy hajrát a félidő végére! A kétgólos előny ugyanis jobban hangzik, mint az egygólos...

38. perc - Na, mi van itt? Málta mintha kezdene éledezni. Persze azért nem viszik túlzásba. Szerencsére. Viszont egyre többet van náluk a labda.

Szögletek, beadások, magyar mezőnyfölény. Ahogy az a nagykönyvben meg van írva.


30. perc - Dzsudzsák is a pályán van, hát tesz is valamit: cselez, aztán cselez, végül pedig felvágják! Na jó, nem biztos, hogy tizenegyes volt...

29. perc - Huszti beadás, Torghelle fejes, a labda meg felészáll. Dominancia? Több ez annál, a máltaiak alig jutnak labdához.

26. perc - Torghelle Sanyi akcióban! Azonban a védők tisztázni tudnak. Vajon meddig tudják féken tartani a mi Sanyinkat?

21. perc - Juhász visszatért! Nem is igazi nélküle a magyar válogatott védelme - és támdósora sem! Lám most is próbálkozott egy fejessel, sajnos sikertelenül. A máltaiak továbra sem tudnak kibontakozni.

20. perc - Általában jobb óvakodni a sportközvetítésekben használt sztereotíp kifejezésektől, de most nem lehet másképp mondani: felborult a pálya, a labda alig van Máltánál!

16. perc Mifsud kap sárga lapot. Megvan az első máltai lap is.

Fantasztikus látvány: szétnéz az ember a Puskás Ferenc Stadionban és mindenhol embereket lát. Sőt, nem is embereket, szurkolókat!

Megkaptuk, amit vártunk: a magyar csapat nekiment szegény máltaiaknak. A több mint 35 ezer néző nem csalatkozik tehát Erwin Koeman fiaiban.


9. perc - Bodnár sárgul be. Annyi baj legyen...

7. perc - hol vannak a Máltaiak? Mert eddig csak a magyar csapat van a pályán. Sőt vezetünk is, Hajnal mesterien vágta be a labdát a tizenhatosnál megítélt szabadrúgásból 1-0!

1. perc - mi kezdjük a találkozót, eméljük mi is fogunk a végén nevetni...

A kezdőcsapatok:


Málta

Justin Haber
Andrei Agius
Shaun Bajada
Jonathan Caruana
Alex Muscat
Gilbert Agius
Roderick Briffa
Andrew Cohen
Daniel Bogdanovic
Michael Mifsud
André Schembri

Magyarország

Fülöp Márton
Bodnár László
Vanczák Vilmos
Juhász Roland
Bodor Boldizsár
Szélesi Zoltán
Hajnal Tamás
Halmosi Péter
Huszti Szabolcs
Dzsudzsák Balázs
Torghelle Sándor

A mérkőzés helyszíne a Puskás Ferenc Stadion, a nézőszám a nem hivatalos adat szerint 35800. A meccset az orosz Sztanyiszlav Szuhina vezeti.

Köszöntünk mindenkit! Önök a HírExtra Magyarország-Málta élő közvetítését olvassák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását