2024. május 2. - Zsigmond

Protézist kapott egy béka

Apró fémprotézist kapott egy lesántult kecskebéka a dél-afrikai Johannesburgban, ahol a világon először hajtottak végre ilyen műtétet.
2009. április 1. szerda 07:28 - HírExtra
Brullie, az óriás kecskebéka egyik hátsó lábát megharapta egy kutya, ezért lesántult. Törött csontja mellé egy 2,54 centiméteres fémrudat operáltak be egy kétórás műtét során - adta hírül a The Daily Telegraph internetes oldala. "Mindenki bolondnak tartott, hogy annyit törődök egy békával, de nem bírtam nézni, hogy annyira szenved.

A békák a lábukról híresek, és a gondolattól, hogy Brullie lesántult, a szívem szakadt meg. Tudtam, hogy sebész nélkül nem fog tudni mozogni többet, ezért az állatorvoshoz szaladtam vele, és kértem, operálja meg" - mondta a béka "őrangyala", a 62 éves Anne Mearns állatvédő.

Brullie-t elkábították, az állatorvos csekély mennyiségű, felvizezett, kutyáknál használt érzéstelenítőt dörzsölt be az állat porózus bőrébe. Aztán behelyezték a csöpp acélrudat, bőrét pedig kilenc öltéssel összevarrták. "A legrosszabb az a néhány óra volt a műtét után, amíg arra vártunk, hogy magához térjen, de már jobban van, már bicegve ugrál a kertben. A röntgen szerint a lába olyan lesz, mintha új lenne" - fűzte hozzá Mearns asszony.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását