2024. május 13. - Szervác, Imola

Ocskay büszkén néz le ránk - győztünk!

A magyar jégkorong-válogatott büntetőkkel 4-3-ra nyert a finn csapat ellen világbajnoki felkészülési mérkőzésen csütörtökön, a budapesti Papp László Arénában. Az együttes 17 év után először lépett jégre a múlt kedden elhunyt ifj. Ocskay Gábor nélkül.
2009. április 2. csütörtök 23:25 - HírExtra
Eredmény:

Magyarország-Finnország 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0), büntetőkkel
------------------------------------------------------------------
gól: Fodor (12.), Kovács (34.), Palkovics (44.), illetve Vahalahti (4., 40.), Aalto (47.)

A mérkőzés előtt vonultatták vissza a tragikus hirtelenséggel, szívinfarktusban elhunyt ifj. Ocskay Gábor 19-es számú mezét. A mezt Kangyal Balázs, a válogatott csapatkapitánya, valamint Palkovics Krisztián, az elhunyt csatár legjobb barátja - aki 28 éven keresztül játszott vele egy támadósorban - adta át a gyászoló családtagoknak. A kezdő bedobást Goike Nóra, ifj. Ocskay Gábor menyasszonya hajtotta végre.

A történelmi találkozó - hiszen a két csapat még soha sem mérkőzött egymással - telt házat, 8652 nézőt vonzott. A bemelegítés során a magyarok fekete 19-es mezt viseltek.
Pat Cortina szövetségi kapitány ezúttal nem a legerősebb összeállításban küldte pályára együttesét, hanem kereste a megfelelő sorokat.

Gyorsan vezetést szereztek a vendégek emberelőnyben, majd a 12. percben Fodor egyenlített. Ekkor közel tízezer plüssállatot dobtak be a jégre jótékonysági akció keretében: a játékok gyermekkórházakba kerülnek.

A második harmadban szinte végig támadtak a finnek, ám Szuper Levente több alkalommal bravúrral hárított. Aztán egy ellentámadás végén Palkovics lőtt, a pakk kijött Tarkkiról, a berobbanó Kovács Csaba pedig nem hibázott. A fiatal csatár a gól után a mezén lévő fekete 19-es számot megcsókolta és az égre mutatott. A szünet előtt 8 másodperccel egy rossz csere miatt Svasznek Bence később ért be, Vahalahti pedig Szupert elfektetve egyenlített.

A záró játékrész elején Palkovics lőtt nagy gólt a bal felső sarokba emberelőnyben, a gólpasszt az Ocskay helyén játszó Fekete Dánieltől kapta. Hamar jött a válasz, Aalto lőtt bődületes nagy gólt. Ezt követően Szuper tartotta a lelket a többiekben, parádés védéseket mutatott be.

Jöhetett a hirtelen halál, és Fekete helyzete után hazai emberelőny, de ezt nem sikerült gólra váltani. A büntetőpárbajban a magyarok bizonyultak jobbnak. Fekete és Palkovics belőtte, Szuper kétszer védett.

A két csapat pénteken 18 órakor Miskolcon ismét összecsap. Hétfőn és kedden Káposztásmegyeren az olimpiai résztvevő, vb-nyolcadik norvég alakulat lesz az ellenfél. Április 22-én a címvédő Oroszország elleni csata zárja a felkészülést. A svájci vb április 24-én kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását