2024. június 3. - Klotild

Rendkívüli MSZP kongresszus: mit találnak ki?

Kiss Péter, az MSZP alelnöke sem a miniszterelnök-jelölt, sem a pártelnök megválasztásával kapcsolatban nem számít személyi meglepetésre.
2009. április 5. vasárnap 10:31 - HírExtra
A politikus erről vasárnap délelőtt beszélt, amikor megérkezett a Budapest Kongresszusi Központba az MSZP rendkívüli kongresszusára.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mit vár a kongresszustól, úgy válaszolt: "megerősítjük Bajnai Gordont miniszterelnök-jelöltként (...), választunk pártelnököt Lendvai Ildikó személyében". Hozzátette: a kormány, illetve a pártvezetés mandátuma a következő országgyűlési választásokig tarthat.

A rendezvényre 10 óráig már megérkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Bajnai Gordon kormányfőjelölt és Lendvai Ildikó frakcióvezető, az MSZP elnöki posztjának várományosa.
Arra a felvetésre, hogy számít-e előre hozott választásokra, Kiss Péter úgy reagált: "úgy kell tervezni, hogy el kell végezni azt a munkát, ami a Bajnai-kormánynak a leckéje". A párt tisztújításával kapcsolatban hozzátette: az MSZP-ben van egy rend, de - mint fogalmazott - az nyilvánvaló, hogy a következő országgyűlési választások után értékelni kell a helyzetet.

A kongresszus zárt üléssel kezdődött, ahol meghatározzák az ügyrendet.

Az MSZP rendkívüli kongresszusának helyszínét, a Budapest Kongresszusi Központot körbekordonozták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását