2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Elvtelen lojalitás" az MSZP berkeiben?

Az MSZP vezetése teljességgel elvesztette a folyamatok irányításának a lehetőségét, vasárnapi kongresszusának ennek ellenére meg kell választania egy új pártelnököt, a kongresszus döntései azonban legfeljebb az uniós választásokig lehetnek érvényesek - írta a Népszabadság Online-on pénteken megjelent írásában Czöndör Gyula, a párt társadalompolitikai tagozatának elnöke.
2009. április 3. péntek 22:25 - HírExtra
A politikus szerint az európai parlamenti választást követően egy újólag megtartandó kongresszusnak el kell indítania egy olyan tisztázó, szembenéző folyamatot, amely újragondolja a párt ideológiai alapjait, szervezeti struktúráját, és teljes körű tisztújítást hajt végre. "Ennek elmaradása nemcsak az MSZP, de a teljes magyar politikai baloldal hosszú időre szóló ellehetetlenülését idézi elő" - fejtette ki a tagozat elnöke.

"Ha valaki azt hiszi, hogy a bekövetkezett válságért egyedül Gyurcsány a felelős, az nagyon téved. Gyurcsány a párt vezető testületeinek elvtelenül gyakorolt lojalitása nélkül nem folytathatta volna azt a politikát, amely nemcsak magát a pártot döntötte romba, hanem súlyos károkat okozott az országnak" - fejti ki Czöndör Gyula, aki szerint az elmúlt hetekben elindult pártbeli "végjáték" - az egyre izmosodó ellenzék szította belháborús hangulattal, a miniszterelnökségéről lemondó Gyurcsány utódjának komédiába illő keresgélésével - odáig vezetett, hogy sikerült minden képzeletet felülmúló belpolitikai válságot teremteni.

A végjáték ma még csak a jelenlegi bázis, a párton belül látenciára ítéltetett ellenzék és a párton kívül lévő baloldaliak teljes megújulást követelő erői között zajlik - állapítja meg a politikus, utalva arra: ha az uniós választások "előre prognosztizálható kudarca" után nem indul el a párt teljes megújulását szolgáló folyamat, a szervezeti innováció, a leharcolt káderek cseréje minden szinten, akkor ez a végjáték haláltusába csap át.

Ha pedig ez így történne, akkor ennek következtében "örökre eltűnik" a történelem süllyesztőjében a magyar rendszerváltás mégis csak meghatározó, a társadalomba mélyen beágyazott tömegpártja - olvasható a hétvégi pártkongresszus elé időzített írásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását