2024. május 17. - Paszkál

Szijjártó vidámabb és mosolygósabb Magyarországot szeretne!

Sok mindent hall mostanában az ember a belpolitikai helyzetről, de mindig csak mellé dumálásokkal találkozik. Ezért gondoltuk, hogy elbeszélgetünk a FIDESZ vezető politikusával a jelenlegi helyzetről, őszintén.
2009. április 14. kedd 12:02 - HírExtra

Az elmúlt két országgyűlési választáson megfigyelhető volt, hogy a bizonytalan szavazók nagy része inkább az MSZP-re szavazott, mint a Fidesz-re. Több kutatás is kimutatta akkoriban, hogy mind a két választás előtt egy héttel még 11-12%-kal Önök vezettek, majd a végső voksolásnál elbuktak az első helyért folytatott küzdelemben. Nem gondolkodtak el azon, hogy talán rossz személyeket tolnak előtérbe, hogy például Orbán ellen mennek el szavazni az emberek?

Két lényeges dolgot tartok fontosnak megemlíteni. A Fidesz támogatottsága és a Fideszre leadott szavazatok száma folyamatosan növekszik választásról választásra. 2002-ben és 2006-ban is jobboldali győzelem született volna, ha nem osztják meg a jobboldali szavazatokat. Nekünk állandóan szembesülnünk kellett különböző kreálmányokkal - MIÉP-JOBBIK, stb. -, míg az MSZP-nek sose kellett ilyen problémákkal foglalkoznia. A másik fontos tény, hogy 2006-ban hazugsággal nyertek Gyurcsányék, hiszen az emberek nem a valós helyzet tudatában szavazhattak. Most meg látjuk, hogy alkalmatlanok a kormányzásra. Miért mi dőltünk be, a csehek, szlovákok és lengyelek pedig miért nem? Azért mi dőltünk be, mert a mi kormányunk nyújtotta a legrosszabb teljesítményt az elmúlt években.

Azért ez erős túlzás, hogy bedőltünk volna!


Igaza van, talán úgy pontosabb: minket visel meg legjobban a jelenlegi helyzet.

Értem, hogy mit mondanak és miért mondják, de jelen pillanatban az ország érdeke talán azt diktálná, hogy a parlamenti pártok dolgozzanak össze, mert a súlyos helyzetre a politikusok még rátesznek 2-3 lapáttal, így lesz ebből az egészből még nagyobb szemétdomb. Önök állandóan a Gyurcsány Ferenccel való munka lehetetlenségéről beszéltek. Most a miniszterelnök félre állt és lehetne dolgozni kéz a kézben Bajnaival, azonban ő is illegitim önök szerint. Ez már sok, hiszen a kormány nem lehet illegitim, mert a nép pártokat választ nem minisztereket.

Persze, persze igaz. Mi azért tartjuk illegitimnek, mert az emberek 2006-ban nem erre szavaztak.

A jelenlegi helyzet viszont az, hogy most Bajnai és Lendvai a tárgyaló partnerek. Lehet velük együtt dolgozni az országért?

Személyektől függetlenül van egy elvi és alapvető álláspontunk: új kormányfő, új kormány, új program csak egyféleképpen jöhet létre: új választással.



De változott a világ, nem kéne ezt is figyelembe venni?


Más országban nem hoznak új kormányokat, nem cserélgetik a programjaikat.

Csak a cseheknél és lengyeleknél, persze a pontos okokat ők is elhallgatják.


Igen, de nem trükköznek, hanem kiírják az új választásokat például a csehek, és úgy gondolom, hogy ez a korrekt.

Oké, tegyük fel, hogy új választások lesznek: 6 hónapig nem történik semmi, mert legközelebb őszre lehetne kiírni.

Október óta nem történik semmi. Jelen pillanatban sem tudjuk, hogy Bajnai Gordon majd mit tesz a válság valódi kezelése érdekében, miközben rajtunk kérik számon folyamatosan, hogy nincs programunk.

Bajnai biztos a kellő pillanatban elárulja, mégis mit szeretne, hiszen ezért küzd, de az emberek azt is várják, hogy maguk tegyenek le egy ellen javaslatot számokkal, és ami még fontosabb, pontos forgatókönyvvel, ami megmutatja a kiutat. Mindez azért van, mert az ország érdeke ezt kívánja. Megsértődhet egyik és másik fél, de nem jutunk előrébb. Önök állandóan az illegitimitásról beszélnek, a baloldal meg bohózatot csinál a keresésből. Három hónapja az IMF még Önöknek nem felelt meg, ma meg már az újságok arról írnak, hogy Önök is együtt fognak dolgozni velük. Hol itt a következetesség? Ebből kezd az embereknek elegük lenni.

Az IMF-fel kapcsolatban azt gondolom, hogy az Ön által említett újság nem korrektül írta meg a megjelentetett cikket a véleményükről. A hitel, amit ez a kormány felvett, nem jó az országnak, hiszen mi anno tíz éve örültünk, hogy a polgári kormány levette az IMF-hitel jelentette terheket az ország válláról. Erre a mostani alkalmatlan gazdaságpolitikával újból visszakerültünk oda, ahol tíz évvel ezelőtt voltunk. Mi nem a hitelekben, hanem a gazdasági növekedésben hiszünk. Azt meg kell vizsgálni, hogy ehhez milyen külső forrást lehet és kell igénybe venni, és természetesen semmit sem szabad kizárni, de ez függ a valós, nem manipulált adatok ismeretétől is.

Ami a programunkat illeti. Rengeteg indítványt tettünk le a parlament asztalára, amit a kormány mindig gondolkodás nélkül lesodort. A mi terveink az erős Magyarország kiadványunkban megismerhetők.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását