2024. május 18. - Erik, Alexandra

Visszalépett a polgármesterjelölt

Mégsem indul Pécs polgármesteri székéért Juhász István. A pécsi közgyűlés független képviselője egyben Szili Katalin szocialista jelölt támogatását kérte a neki ajánlószelvényt adó választóktól csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2009. április 16. csütörtök 12:05 - HírExtra
"Baloldali gondolkodású, független jelöltként úgy döntöttem, nem adom le a polgármester-választáson való induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, nem indulok el Pécs polgármesteri székéért" - írta Juhász István.

Indoklása szerint Pécs jövője, fejlődése azon múlik, hogy "képesek vagyunk-e megbékélni egymással, befejezzük-e a pártoskodó háborút és elkezdünk-e felelősséggel dolgozni a városért".

"A város sikere azon múlik, hogy a következő hetekben képesek leszünk-e elindítani ezt a közös munkát, képesek vagyunk-e meghaladni részérdekeinket és együtt tenni a sikeres jövőért. Ehhez erős, tapasztalt, széles körben elismert és támogatott jelöltre van szükség" - fogalmazott közleményében.

Juhász István kitért rá, annak ellenére, hogy "az utóbbi években milyen politikát folytatott a város vezetése", látja, hogy Pécsett a baloldalnak mennyire erős a támogatottsága, milyen erős a hite, és mennyien bíznak Szili Katalin visszatérésében, abban a tapasztalatban, amelyet ő megtestesít.

"Köszönöm mindenkinek, aki nekem adta ajánlószelvényét és támogatott az indulásban. Szeretném, ha ők is belátnák, az előttünk álló hónapokban együtt kell dolgoznunk Pécs városáért, együtt kell dolgoznunk közösen a baloldallal, Szili Katalinnal, együtt kell megváltoztatnunk a várost" - tette hozzá a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását