2024. május 3. - Tímea, Irma

A volt ENSZ-főtitkár is érintett a botrányban?

Tanúként Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár és Henry Kissinger korábbi amerikai külügyminiszter is érintett lehet a New York-i társasági élet egyik legnagyobb botrányának minősülő perben.
2009. április 17. péntek 14:38 - HírExtra
Anthony Marshallt, a 2007-ben meghalt társasági dáma fiát azzal vádolják, hogy ügyvédje segítségével kihasználta Brooke Astor Alzheimer-kór által legyengített egészségügyi állapotát, és csalással milliókat szedett ki anyja zsebéből. A bíróság hamisítás, összeesküvés és illetéktelenül birtokolt javak ügyében hoz döntést az örökösről, akit egyébként saját fia jelentett fel.

Philip Marshall szerint apja rosszul bánt az idős hölggyel, és csalárd módon meg akarta kaparintani vagyonát. Nem sokkal később a New York-i ügyészség vádat emelt Anthony Marshall és ügyvédje ellen, mivel a kettős milliókat szedett ki élete utolsó éveiben Brooke Astortól.

Mivel az Astor família New York legtehetősebb családjai közé tartozik, az ügy társadalmi életre gyakorolt hatása is nagy hullámokat verhet fel. A tanúk 98 nevet tartalmazó névsorában Annan és Kissinger mellett olyan jelentős közéleti személyiségek szerepelnek, mint Barbara Walters ismert újságíró, Annette de la Renta, Oscar de la Renta divatmogul felesége, és Philippe de Montebello, a Metropolitan Múzeum korábbi igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását