2024. május 3. - Tímea, Irma

100 millió játszóterekre

Új játszóterek, játszóhelyek építésére mintegy 100 millió forintot költ az idén Győr - mondta Borkai Zsolt polgármester keddi sajtótájékoztatóján.
2009. május 5. kedd 20:11 - HírExtra
Ismertetése szerint három új játszóparkot és tizenöt játszóhelyet létesítenek a város különböző részeiben. A beruházás eredményeként nyolcvanötre emelkedik a gyerekek számára kialakított közterek száma a Rába-parti városban.

A játszótér és a játszóhely funkciójában azonos, a gyerekeket szolgálja, a különbség mindössze a méretekben mutatkozik - magyarázta Nagy Csaba, az önkormányzati tulajdonban lévő Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft. szóvivője.

A játszóterek általában a településrészek központjában találhatóak, tágasak, 150-200 gyerek számára kínálnak lehetőséget a szabadidő eltöltésére. A játszóhelyeket viszont a lakóházak közelében alakítják ki, s egyszerre 40-70 gyermek befogadására képesek.

Kovács Barnabás, a Komszol igazgatója kiemelte: a többéves játszótér fejlesztési program fontos eleme a régi építésű hinták, mászókák és egyéb, sok esetben balesetveszélyes játékok eltüntetése a közterekről. Április közepéig félezernél több, nem szabványos játszótéri eszközt bontottak le, s szállítottak a MÉH-telepre csaknem 5 tonna súlyban. A helyükre kerülő új játékok megfelelnek a szigorú szabványoknak, biztonságosak és fejlesztik a gyerekek különféle készségeit.

Az elmúlt két és fél évben összesen tizennégy játszópark és 42 játszóhely épült Győrött, mintegy 450 millió forintos önkormányzati forrásból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását