2024. május 3. - Tímea, Irma

Rákkeltő anyag mérgezett a bontáson?

Bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészséghez fordult a Levegő Munkacsoport az Üllői úti épületbontás ügyében - közölte a környezetvédelmi civil szervezet hétfőn az MTI-vel.
2009. május 11. hétfő 13:55 - HírExtra
Az Üllői úton, a volt Nemzetvédelmi Egyetem bontása közben kiderült, hogy rákkeltő azbeszt kerülhet a levegőbe, így veszélyeztetve az ott dolgozók és a közeli buszvégállomáson várakozók egészségét - írták.

A Levegő Munkacsoport és a Nemzeti Azbesztmentesítési Program Munkacsoport beadványában azt kérte az ügyészségtől, hogy vizsgálja felül az épület bontására kiadott engedélyek törvényességét, illetve állapítsa meg, mely hatóságnak kell intézkednie az azbeszt-szennyezés megakadályozása érdekében. Kérték továbbá, hogy az ügyészség rendeljen el nyomozást a szennyezett hulladék jogellenes elhelyezése miatt, mert szerintük a gondatlan bontással megsértették a környezetkárosításról és a hulladékgazdálkodásról szóló törvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását