2024. május 8. - Mihály

Ingatlanokkal kaszált a főváros

Ingatlanok értékesítéséből áfa nélkül 2,8 milliárd forint bevételt ért el a főváros az idén május 12-ig. Ez 200 millió forinttal több a kikiáltási, illetve induló árnál - közölte Gál Csaba, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) vezérigazgatója kedden.
2009. május 13. szerda 08:31 - HírExtra
Az eladott ingatlanok között a vagyonelemek között volt például a II. kerületi Szivarfa és Feketefenyő utca környékén 17 darab - mérete miatt - beépítésre alkalmatlan telek, amely darabonként 13 millió forintért kelt el. A XVI. kerület Táncsics utcában két egymás melletti ingatlant adtak el több mint 110 millió forintért. A II. kerület Csalogány utcában egy volt iskolaépületet vettek meg 950 millió forintért, 100 millióval többért az induló árnál. Az Árpád híd pesti hídfőjének közelében pedig egy telekért adtak 500 milliót, közel 40 millióval többet a minimális árnál.

A BFVK közvetlenül a tevékenység gyakorlásához már nem szükséges fővárosi tulajdon eladása mellett, fővárosi közműcégek megbízásából is értékesít ingatlanokat. Egyebek között a XIII. kerületi Lomb utcában a részben a Főgáz tulajdonában lévő 3.600 négyzetméter területű ingatlant is a főváros vagyonkezelője adja el megbízás alapján.

Gál Csaba a jelenlegi piaci helyzetről azt mondta, hogy elsősorban azok iránt az ingatlanok iránt van érdeklődés, amelyeket bérlők használnak, vagy nagyon jó az elhelyezkedésük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását