2024. május 9. - Gergely

Félmillió euró Marceau hagyatékáért

Marcel Marceau világhírű pantomimművész hagyatéka - egyebek között a védjegyének számító cilinder, valamint a tengerészruha - a várt duplájáért, közel félmillió euróért kelt el egy párizsi árverésen.
2009. május 28. csütörtök 10:38 - HírExtra
A kétnapos - kedden és szerdán lezajlott - aukciót Camille, Marceau lánya szervezte, hogy rendezze belőle apja hátrahagyott adósságait. A 84 esztendős korában 2007-ben elhunyt művész tetemes tartozást halmozott fel, mivel minden pénzét előadásaiba fektette.

Fekete cilinderére a piros virággal 3201 euróért akadt vásárló, fehér tengerészruhájáért a csíkos trikóval és testhezálló zakóval 5700 eurót adott egy licitáló.

A számos árverési tétel - köztük bútorok, festmények és műtárgyak - értékét eredetileg 2-300 ezer euróra (86 millió forint) becsülték, ám végül összesen 490 ezer euró (140 millió forint) folyt be értük az árverés során.

A Strasbourgban született, zsidó származású Marceau - akinek a II. világháború idején sikerült megszöknie a deportálás elől - új életre keltette és világszerte népszerűvé tette a pantomimművészetet.

A művész egykori asszisztense, kollégái és rajongói az aukció előtt gyűjtést indítottak, hogy a befolyó pénzből megvásárolt relikviák egy külön Marceau-múzeumba kerülhessenek, de mentőakciójuk nem járt eredménnyel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását