2024. május 8. - Mihály

Lehívható a mentőcsomag harmadik adagja

Létrejött a megállapodás az Európai Unióval (EU), június 11-én aláírták a Kiegészítő Egyetértési Megállapodást, amelynek alapján Magyarország lehívhatja nemzetközi finanszírozási csomag európai uniós részének harmadik részletét.
2009. június 12. péntek 18:56 - HírExtra
A hitelrészlet folyósítására a hónap végéig sor kerül. Magyarország még az elmúlt év végén állapodott meg az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutalappal (IMF) egy 20 milliárd euró összegű finanszírozás csomagról. A pénzügyi támogatást négy részletben fizetik ki: az első 2 milliárd euró összegű részlet folyósítása 2008. december 9-én, a második 2 milliárd euró összegű részlet folyósítása 2009. március 26-án megtörtént.

A 2009. II. negyedévre ütemezett, 1,5 milliárd euró összegű harmadik részlet lehívását megelőzően az Európai Bizottság 2009. május 7-18. között tárgyalásokat folytatott Magyarországon a lehíváshoz kapcsolódó feltételek megvalósulásának vizsgálata, illetve a makrogazdasági kilátások egyeztetése céljából. A megbeszélésekre az IMF és Magyarország közötti készenléti hitelmegállapodás második felülvizsgálatával egy időben került sor.

A megbeszélések során - figyelembe véve az aktuális gazdasági fejleményeket, a gazdaságpolitikai programot megalapozó növekedési prognózis módosítását, valamint az április közepén megalakult Bajnai-kormány programját - módosultak a hitelcsomag 4. hitelrészletének lehívásához kapcsolódó gazdaságpolitikai feltételek.

A 4. részletre vonatkozó módosuló gazdaságpolitikai feltételeket a második Kiegészítő Egyetértési Megállapodás tartalmazza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását