2024. május 3. - Tímea, Irma

23 ország sportolóit fogadjuk

Az előnevezések alapján 23 nemzet képviseletében várhatóan 180-200 mű- és toronyugró mutatja meg tudását a 14-18 évesek korosztályából a július 1. és 5. között zajló budapesti ifjúsági Európa-bajnokságon, köztük természetesen a legjobb magyar versenyzők is.
2009. június 15. hétfő 16:43 - HírExtra
Gémesi László, a rendező hazai szövetség főtitkára az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy ezek a számok már nem nagyon fognak változni a vasárnap záruló végső nevezési határidőig.

Az Eb műsora kész: a 3 méteres szinkronműugrást és a szinkrontoronyugrást leszámítva, ahol nincs kormegkötés, mind a lányoknál, mind a fiúknál külön-külön versenyeznek az Európa-bajnoki érmekért a 14-15 évesek (B csoport), illetve a 16-18 esztendősek (A csoport) toronyugrásban, továbbá műugrásban 1 és 3 méteren. Így összesen 16 versenyszámban hirdetnek győztest a margitszigeti Széchy-uszodában.

Gémesi szólt arról is, hogy kijelölték a felnőttek római világbajnokságán résztvevő magyarokat. Eszerint a júliusi vizes vb műugróprogramjában Kormos Villő, Gondos Flóra, Reisinger Zsófia és Mátyás Melinda indul. Hogy melyikük milyen számban, azt később jelöli ki a szakvezetés.

A világbajnokság előtt most hétvégén rendezték meg a magyar felnőttbajnokságot 1 méteren. A Széchy Tamás uszodában tartott viadal végeredménye:

férfibajnok: Turi Marcell (RLSE) 262.05 pont
női bajnok: Gondos Flóra (RLSE) 216.40
női szinkronműugró bajnok: Gondos, Reisinger Zsófia (RLSE, DDSE) 217.20
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását