2024. május 2. - Zsigmond

Ajándékot kaptak a soproniak

Liszt Ferenc mellszobrát ajándékozta ifjabb Szlávics László szobrászművész a soproni zeneiskolának szombaton.
2009. június 20. szombat 19:00 - HírExtra
A képzőművészeti alkotás átadása alkalmából a szobrász- és éremművész az MTI érdeklődésére elmondta: egyebek mellett azért döntött Sopron mellett, mert Liszt Ferenc több szállal kötődik a városhoz. A zeneszerző-zongoravirtuóz első hangversenyét 9 évesen a városban adta. A későbbi évtizedekben is többször megfordult a településen és örvendeztette meg házi hangversennyel vendéglátóit. 
    
Szlávics László szólt arról is, hogy évtizedek óta szorosak a kapcsolatai az Ikva-parti várossal, amely több alkalommal adott otthont kiállításának. Két ízben kapta meg a város díját az Országos Érembiennálén, amelynek rendezése a kezdetek óta Sopron nevéhez fűződik, s két évvel ezelőtt pedig a XVI. Biennále nagydíjával jutalmazták munkáit. A vasárnap nyíló XVII. Biennálén a hagyománynak megfelelően az előző rendezvény nagydíjasa önálló kamara-kiállítással mutatkozik be a Lábasházban. Ifjabb Szlávics László a vasárnapi tárlaton érmeit vonultatja fel. Szombaton pedig faszobraiból nyílt tárlat ugyancsak Sopronban az Artner-palotában. A művész nagyméretű szoborórákat is tár az érdeklődők elé, amelyek működő óraszerkezeteket rejtenek magukban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását