2024. május 2. - Zsigmond

Puskázni az atomkorban - tippek trükkök az amerikai diákoktól

Mobiltelefonjuk vagy az internet segítségével puskáznak az amerikai kamaszok dolgozatíráskor és a vizsgákon - derül ki egy tanulmányból, amelyet a héten ismertettek.
2009. június 21. vasárnap 20:50 - HírExtra
A Common Sense Media részére készült közvélemény-kutatásban a megkérdezett serdülők több mint a fele beismerte, hogy internet segítségével puskázott, míg több mint egyharmaduk maroktelefonját használta ugyanarra a célra.

A megkérdezett tinédzserek mintegy 65 százaléka válaszolta azt, hogy halotta vagy tud arról: más diákok mobillal vagy internettel csalnak. A puskázási módszerek között szerepel, hogy a diákok betárolják a mobiltelefonjukba a dolgozathoz szükséges jegyzeteket vagy sms-ben osztják meg egymással a válaszokat a dolgozatírás alatt. A vizsgákon interneten próbálják felkutatni a válaszokat, de az ism megesik, hogy lefényképezik és elküldik a kérdéseket azoknak a társaiknak, akik utánuk következnek a vizsgán.

A megkérdezett serdülők mintegy fele tartotta súlyos, elítélendő dolognak az internetes puskázást, míg minden negyedik úgy vélte, hogy nem számít csalásnak az információk mobiltelefonra történő mentése és dolgozatírás közbeni felhasználása. A tanulmányból az is kiderül, hogy a serdülők átlagosan 440 sms-t küldenek hetente, ebből 110-et az órák alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását