2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

"Minden kisebbséget meg kell védeni"

Minden kisebbséget meg kell védeni, nem szabad válogatni közöttük, mert a fasizmus réme mindenkit fenyeget - mondta Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ).
2009. július 11. szombat 15:28 - HírExtra
A MEASZ elnöke, aki a zakóján egy áthúzott horogkeresztet viselt, a szovjet hősi emlékműnél elmondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy a II. világháborúban csaknem egymillió magyar ember halt meg, s "azért vagyunk itt, hogy ez még egyszer ne ismétlődhessen meg".

Hanti Vilmos a téren megjelent mintegy 100 ember előtt úgy fogalmazott, hogy az emlékműnél azok előtt tisztelegnek, akik kiszorították a fasisztákat Magyarországról.
A Jobbik térnyerése elleni tiltakozáshoz csatlakozott több civil szervezet, köztük a Demokratikus Hálózat és az Magyar Egyesült Baloldal.

A rendezvény végén a résztvevők "No racism, No gárda" feliratú táblákat tartottak a magasba és virágokat helyeztek el a szovjet hősi emlékműnél, majd egymás kezét megfogva élőláncot alkottak az emlékmű körül.

A helyszínen megjelent néhány fekete ruhába öltözött, kopaszra nyírt fiatal, akiket a rendőrség igazoltatott.

Rendbontásra nem került sor, néhány idős ember ugyanakkor összeszólalkozott azon, hogy az elesett szovjet katonák valóban hősöknek, illetve felszabadítóknak nevezhetők-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

taki78
2009. július 11. 15:35
Minden kisebbséget meg kell védeni, csak a saját országában a magyart nem! Gusztustalan, gerinctelen mocsokság!!!!!!!!!!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását