2024. május 19. - Ivó, Milán

Orbán Viktor üzenete

Orbán Viktor hétvégi beszédéről, a Fidesz-Jobbik viszonyról és a legnagyobb ellenzéki párt kommunikációjáról beszélgettünk Szomszéd Orsolya politikai elemzővel, a Nézőpont Intézet munkatársával.
2009. július 14. kedd 08:09 - Kesjár Norbert

Erős kormánykritika

Cáfolatok és rágalmak
A kormányszóvivő visszautasította, hogy a krízisalap szocialista pártkassza lenne, mert abból (jelenleg több mint 5 milliárd forint van benne)a bajba jutott lakáshiteleseket támogatja a kormány.

Az MSZP szóvivője pedig visszautasította az „adócsalók gyülekezete” vádját, szerinte épp Orbán Viktor és „milliárdos bandájának” módszere az adócsalás.
Forrás: MTI.
A határozott üzenet után Orbán rátért a jól „bejáratott” kormánygyalázásra. A Bajnai-kabinetet „adócsalók gyülekezetének”, a kormányzat által létrehozott krízisalapot pedig „MSZP-s pártkasszának” nevezte. Orbán szerint minden rendben lenne (azaz lenne pénz az államkasszában), ha a szocialisták nem loptak volna. A pártelnök szerint a szocialistáknak nincsen programja, vezetői, csak üzleti érdekei.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint "Orbán Viktor ezekkel a kemény szavakkal is a radikálisabb szavazóknak üzent azzal, hogy a Fidesz is tud kellően határozott kormánykritikát mondani. Főleg a felelősségre-vonás kérdése lehet a szimpatikus a radikálison számára".

Orbán Viktor szerint a Fidesznek le kell zárnia a „Gyurcsány-Bajnai-korszakot” és „újjá kell építenie az országot”, amely a politikus szerint „nem fáklyás menet lesz”, hanem kemény küzdelem és férfias munka.

"Ezek a kijelentések azt szolgálják, hogy fennmaradjon a kormányellenes hangulat és ne bízzák el idő előtt magukat a Fidesz-szimpatizánsok" – hangsúlyozza Szomszéd Orsolya.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását