2024. május 2. - Zsigmond

Jean Reno Budapesten Razziázik

Dávid-csillagot viselő gyerekek szaladgálnak a ruhájukat igazgató SS-katonák között, a közelben francia csendőrök verik a blattot, kicsivel odébb az orvosi köpenyt viselő Jean Reno készül a szerepére.
2009. július 17. péntek 19:57 - HírExtra
A francia-német-magyar koprodukcióban készülő nagyszabású film forgatása Párizsban indult, a stáb június eleje óta dolgozik Magyarországon - mondta el az MTI-nek pénteken a forgatáson Miskolczi Péter, a film magyar producere.

Jean Reno, aki egy rabtársai életéért harcoló zsidó orvost alakít, szerdán érkezett, azóta forgat a mogyoródi Astra stúdióban, ahonnan a stáb hétfőn költözik át a Mafilm fóti stúdiójába.

A megtörtént eseményeket feldolgozó film Joseph Weismann történetét meséli el, aki kisfiúként élte át a holokauszt borzalmait. 1942. július 16-án egy hatalmas razzia során a németek több mint 13 ezer zsidót tartóztattak le, majd hurcoltak a párizsi Vél d’Hiv nevű kerékpárarénába, ahol napokig étlen-szomjan tartották, majd egy franciaországi táborba, onnan pedig Auschwitzba szállították őket.

Az Astra stúdióban a múlthéten vették fel a szereplők lakásaiban játszódó jeleneteket, jelenleg a részben felépített, hatalmas biciklicsarnok díszletében forgatnak, majd hétfőtől augusztus közepéig a Mafilm Stúdióban álló barakktábor díszletében dolgoznak.

A 240 fős stáb nagy része magyar: a nagyjából 50 fős francia stáb magában foglalja a főszereplőket, a rendezőt és az operatőrt, a kisegítőstáb, köztük a kivitelezők, az építők, és az asszisztensek mind magyarok.

A biciklicsarnok jeleneteiben 400 magyar statiszta, főleg gyerekek játszanak, de a filmben kisebb szerepekben olyan magyar színészek is feltűnnek, mint Fenyő Iván, Gubás Gabi és Jakab Csaba.

A női főszerepet Mélanie Laurent játssza, aki egy bátor ápolónőt kelt életre. A francia színésznőt Quentin Tarantino Becstelen brigantykjában augusztustól láthatja a magyar közönség.

A 18 millió eurós összköltségvetésű filmből mintegy 7 millió eurót (2 milliárd forintot) tesznek ki a magyarországi költségek. A 15 százalékos magyar részt közvetett támogatás formájában, tehát egy vagy több befektető segítségével adja a magyar partner, az Eurofilm által kifejezetten erre a produkcióra létrehozott Eurofilm Bis Kft.

A rendezői székben az újságíróként és forgatókönyvíróként ismert Roselyne Bosch foglal helyet, a producer Alain Goldman, a rendező férje. A filmet a közszolgálati France 3 és a TF1 kereskedelmi televízió egyaránt támogatja.

A 80 naposra tervezett forgatás augusztus közepén zárul, a filmet a tervek szerint a 2010-es Berlinalén mutatják majd be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását