2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mit tett eddig az MSZP a lakáshitelesekért?

Az MSZP-frakció szerint szükséges, hogy jövő héten az Országgyűlés ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának ülésén nyilvánosan is értékeljék a lakáshitelesek megsegítésére eddig alkotott törvények és kormányintézkedések hatását.
2009. augusztus 11. kedd 18:28 - HírExtra
Katona Béla, a szocialisták frakcióvezető-helyettese ezt azzal összefüggésben közölte kedden, hogy az MTI hétfőn megtudta, Szili Katalin házelnök azt javasolja az MSZP-frakció vezetőjének: a képviselőcsoport a devizahitelesek védelmében szükséges intézkedések miatt fontolja meg az Országgyűlés rendkívüli ülésének kezdeményezését.

Az MTI információi szerint az Országgyűlés szeptemberben leköszönő elnöke múlt kedden küldött levelet Mesterházy Attilának. Ebben aggodalmát fejezte ki, hogy a kialakult helyzet mintegy félmillió ember - köztük háromszázezer gyerek - életkörülményeit közvetlenül veszélyezteti.

Katona Béla keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szocialista frakció eddig is és a továbbiakban is kiemelten figyeli, hogyan hat a gazdasági válság a lakáshitellel rendelkező adósok helyzetére. "Folyamatosan értékeljük a lakáshitelesek megsegítésére eddig alkotott törvények és kormányintézkedések hatását" - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a házelnök levelének ismeretében szükségesnek tartják, hogy az értékelést a jövő héten az Országgyűlés ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának ülésén az ország nyilvánossága előtt is elvégezzék.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese hozzátette, ezzel egy időben a kormánnyal együtt vizsgálják, hogyan lehet a kizárólag a válság miatt, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került adósok esetében a kilakoltatások lehetőségét átmenetileg felfüggeszteni.

Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő - a Fidesz kezdeményezésére reagálva - hétfőn az MTI-nek azt mondta: az MSZP szerint nem indokolt az Országgyűlés szociális bizottsága rendkívüli ülésének összehívása a kilakoltatások miatt, a kormány folyamatosan kezeli ezt a problémát.

Az MTI keddi megkeresésére Juhászné Lévai Katalin közölte: továbbra is úgy látja, azért semmiképp nem indokolt a szociális bizottság összehívása, hogy megvizsgálják, mit kell tenni a kilakoltatások ügyében, hiszen "tudjuk, hogy mit kell csinálni". Mint mondta, legfeljebb - ahogyan azt Katona Béla is írta - annak értékeléséről lehet szó, hogy elégséges-e az eddig elvégzett munka, jogszabályalkotás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását