2024. május 19. - Ivó, Milán

BKV-botrány: Kocsis tudott a hatalmas végkielégítésről?

A BKV Felügyelő Bizottsága csak augusztus 17-én, rendkívüli ülésen fogja tárgyalni a cég humánpolitikai igazgatójának munkaviszony-megszüntetésével kapcsolatos vizsgálatát. A HírExtra hozzájutott a belső vizsgálati anyaghoz.
2009. augusztus 13. csütörtök 10:35 - HírExtra

Hab a tortán

A vizsgálat foglalkozik Bosnyák Attila, volt stratégiai igazgató ügyével is. Őt egy év és három hónap munkaviszony után 12 millió forintnyi prémium mellett 39 millió forint végkielégítéssel bocsátották el. (Bosnyák volt, akinek a vezetésével elkészült az a paraméterkönyv, amit végül nem lépett hatályba.)

A HírExtra birtokában van az igazgató többször módosított munkaszerződése is, amiben a végkielégítések és prémiumokon kívül további luxusjuttatások is fellelhetők. Ilyen a legalább középkategóriás gépkocsi biztosítása, annak külföldön és belföldön való hivatalos és magáncélú (!) használata, illetve a gépkocsi használatával kapcsolatos minden költség fedezése. Bosnyák ezenkívül korlátlan összegig használhatta azt a mobiltelefont, amit a cég biztosított neki.

A belső vizsgálat az ő szerződésével és végkielégítésével kapcsolatban is kimondja, „a BKV Zrt., mint gazdasági társaság előnytelen szerződést és megállapodást kötött, mikor a nevezett munkavállaló munkaszerződését 2011. május 31-ig meghosszabbította, illetve a kollektív szerződéstől eltérően kimagasló mértékben jutalmazta.”

Végül kimondják: „a vizsgálat során feltárt tények alapján gyanú merült fel a Büntetőtörvénykönyvbe ütköző cselekményeknek.” Ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányságon nagy kárt okozó bűncselekmény miatt feljelentést tettek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását