2024. május 7. - Gizella

Jamaicai arany női 100-on

Az olimpiai bajnok Shelly-Ann Fraser nyerte a női 100 métert a berlini atlétikai világbajnokságon, hétfőn, mellbedobással megelőzve honfitársát, Kerron Stewartot.
2009. augusztus 17. hétfő 22:45 - HírExtra
Akárcsak a férfiaknál, valamint a pekingi olimpián és az oszakai vb-n, a jamaicai és az amerikai futók összecsapását hozta a klasszikus sprintszám. Idén az olimpiai bajnok jamaicai Shelly-Ann Fraser (10.88 mp) és az ezüstérmes Kerron Stewart (10.75) bizonyult a leggyorsabbnak a vb előtt. A döntőbe azonban Fraser (10.79) és az amerikai, vb-bronzérmes Carmelita Jeter (10.83) jutott a legjobb idővel, de egyikük sem erőltette meg magát. A 2005-ös világbajnok amerikai Lauryn Williams kevésbé volt meggyőző.

A rajttól már Fraser jött el a legjobban, s a féltávnál kialakult Fraser-Stewart-Jeter sorrend a befutóig sem változott, bár Stewart alaposan megszorongatta honfitársát. Az ötkarikás első 10.73-mal, a világ idei legjobbjával győzött, két századdal előzte meg Stewartot.

A jamaicaiak így két aranyat nyertek 100 méteren, a hat éremből négyet vihetnek haza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását