2024. május 3. - Tímea, Irma

Keresik az év családját

Új díjat alapított legutóbbi ülésén a Pest Megyei Önkormányzat: a jövőben kitüntetik majd az életükkel és munkálkodásukkal kiemelkedő példát nyújtó családokat.
2009. szeptember 3. csütörtök 14:18 - HírExtra
A kitüntetés alapításának hátterében egyebek mellett az áll, hogy az utóbbi években jelentősen átalakult a családmodell. Egyre kevesebben követik a hagyományos mintát, épp ezért elismerés jár a gyermekeik nevelésével, taníttatásával, hozzátartozóik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal példát mutató családoknak - olvasható az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján (http://onkormanyzat.mti.hu).

A családok jelölésében a Pest megyei települési önkormányzatok, intézmények, a megyében élő magánszemélyek, társadalmi szervezetek és egyházak vehetnek részt. A díjazottakra a bírálóbizottság tesz javaslatot, ennek tagjait a Pest Megyei Családügyi Tanács, Pest megye közgyűlése, a közgyűlés gyermekvédelmi és szociális bizottsága, valamint Pest Megye Önkormányzatának Hivatala delegálja. Az arra érdemesek oklevelet és jutalmat is kapnak.

A díjjal kapcsolatban a megyei önkormányzat minden év szeptember 1-ig javaslattételi felhívást tesz közzé, s a javaslatokat október 23-ig várják postán. A határidő lejártát követő 15 munkanapon belül születik meg a zsűri álláspontja, melyet a Pest megyei közgyűlés elé terjeszt. A díjazottról szóló végső döntés minden év novemberében születik majd meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását