2024. május 3. - Tímea, Irma

Serpa rally Egerben

A nők mezőnyében a budapesti Czibók Ágnes, a férfiak között pedig az egri Kovács László nyerte a második Eged-hegyi Serpa rally-t, vagyis hegyi teherhordó versenyt szombaton Egerben.
2009. szeptember 6. vasárnap 07:54 - HírExtra
A tavalyi 19-el szemben, az idén több mint 30 vállalkozó szellemű magyar és szlovák sportember állt rajthoz.

A legendás nepáli teherhordók, a serpák hagyományai nyomán meghirdetett, Magyarországon egyedülálló verseny keretében a résztvevőknek 4 kilométeres, 300 méter szintkülönbségű távot kellett teljesíteniük a város fölé magasodó Eged-hegy lábától a hegy csúcsáig.

A férfiak egy nepáli mintára elkészített, 60 kilogramm téglával megrakott hordkerettel tették meg a távot, a nőkre 20 kilogrammnyi terhet raktak hátizsákban elhelyezett ásványvizes palackok formájában.

Mint azt Járdán Zsolt, a megmérettetés főszervezője elmondta: az ötlet Szlovákiából ered, ahol már hagyománya van a hasonló versenyeknek.

Ugyanis a Tátrában a menedékházak készleteit csak gyalogszerrel tudják feltölteni, s ennek során a Himalájában elterjedt hordkeretet használják - magyarázta a sportember, aki 14 alkalommal teljesítette a nagyatádi szuper triatlon mintegy 230 kilométeres távját.

A hegyi-teherhordás hazai fejlődését mutatja, hogy miközben tavaly még szlovákok uralták a mezőnyt, az idén már hazaiak állhattak a dobogó legfelső fokára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását